Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Τ. Χριστοδουλοπούλου: "Θα τηρηθούν πρώτη φορά όλες οι νόμιμες διαδικασίες"

Προς το νέο υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής οδεύουν, όπως φαίνεται, οι υπηρεσίες Ασύλου και Πρώτης Υποδοχής, ενώ το ζήτημα της ιθαγένειας αποτελεί μια από τις προτεραιότητες της πολιτικής του ηγεσίας, όπως προκύπτει από τις δηλώσεις της αναπληρώτριας υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής...

Προς το νέο υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής οδεύουν, όπως φαίνεται, οι υπηρεσίες Ασύλου και Πρώτης Υποδοχής, ενώ το ζήτημα της ιθαγένειας αποτελεί μια από τις προτεραιότητες της πολιτικής του ηγεσίας, όπως προκύπτει από τις δηλώσεις της αναπληρώτριας υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Τασίας Χριστοδουλοπούλου.

"Για πρώτη φορά στη χώρα μας δημιουργείται υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, ενώ στις άλλες χώρες της Ευρώπης υπάρχει από χρόνια. Προσπαθούμε να οργανώσουμε τις αρμοδιότητές του ώστε στη μεταναστευτική πολιτική να υπαχθούν όχι μόνο οι μετανάστες αλλά και οι πρόσφυγες και έτσι να έχει και την αρμοδιότητα του ασύλου και της υποδοχής και μέσα από το κανονιστικό πλαίσιο, ευρωπαϊκό και ελληνικό, που ισχύει να τηρηθούν όλες οι νόμιμες διαδικασίες για πρώτη φορά στη χώρα. Όπου δεν υπάρχει κανονιστικό πλαίσιο, όπως π.χ. στην ιθαγένεια, για τα παιδιά της δεύτερης γενιάς, να νομοθετήσουμε πολύ γρήγορα αυτή την εκκρεμότητα" δηλώνει στην "Α".

Στο μεταξύ, στη θέση του παραμένει, κατά καλά πληροφορημένες πηγές, ο γεν. γραμματέας Αγγ. Συρίγος μέχρι να βρεθεί ο αντικαταστάτης του, για να μην προκύψουν στο μεταξύ προβλήματα καθώς υπάρχουν εκκρεμότητες με ημερομηνίες συγκεκριμένες που δεν επιτρέπουν κενό.

Ε.Ζ.

Δείτε όλα τα σχόλια
Κύριο άρθρο

Τάξις και Ασφάλεια

Από την επιχείρηση που έκαναν τα ΜΑΤ στα Εξάρχεια, μετά το τέλος της πορείας του Πολυτεχνείου, πληθαίνουν στα κοινωνικά δίκτυα τα βίντεο που δείχνουν τους αστυνομικούς σε ένα ντελίριο φανατισμού να επιδίδονται σε πράξεις αναίτιας βίας.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο