Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Ντάισελμπλουμ: Η Ελλάδα «να τηρήσει τις συμφωνίες που έχουμε κάνει»

Πριν πάρει το αεροπλάνο για την Αθήνα ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, έστειλε χτες από το Άμστερνταμ το μήνυμα ότι οι προεκλογικές υποσχέσεις της ελληνικής κυβέρνησης δεν μπορούν να χρηματοδοτηθούν...

Πριν πάρει το αεροπλάνο για την Αθήνα ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, έστειλε χτες από το Άμστερνταμ το μήνυμα ότι οι προεκλογικές υποσχέσεις της ελληνικής κυβέρνησης δεν μπορούν να χρηματοδοτηθούν: «Βέβαια, είναι ακόμη πολύ νωρίς να πούμε τι πραγματικά θέλει να κάνει η κυβέρνηση της Ελλάδας, ωστόσο εάν προσθέσει κανείς το κόστος των υποσχέσεών της, πολύ σύντομα θα δούμε τον προϋπολογισμό της χώρας να εκτροχιάζεται» είπε. Και προειδοποίησε ότι εάν η αύξηση των δημοσίων δαπανών μεταβάλλει το σημερινό πλεόνασμα σε έλλειμμα, ούτε ένα κούρεμα του χρέους δεν θα βοηθούσε. Το σημαντικότερο για την Ελλάδα τώρα είναι «απλά να τηρήσει τις συμφωνίες που έχουμε κάνει».


Κάκη Μπαλή

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Ποιες Πρέσπες; Οι συντάξεις είναι το θέμα του

Απλή λογική: Αν ο Κ. Μητσοτάκης πιστεύει στα σοβαρά ότι η κυβέρνηση παζάρεψε το μακεδονικό με τις συντάξεις, προφανώς θεωρεί ότι οι Ευρωπαίοι θέλουν να λυθεί το μακεδονικό εις βάρος της Ελλάδας.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο