Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Μεξικό: Μεταφορά ναρκωτικών με drones

Εφαρμογές ακόμη και στο εμπόριο ναρκωτικών φαίνεται να βρίσκει η όλο και πιο διαδεδομένη χρήση των τηλεκατευθυνόμενων αεροσκαφών. Μικρό drone που μετέφερε φορτίο μεθαμφεταμίνης έπεσε σε πάρκινγκ σούπερ μάρκετ της πόλης Τιχουάνα κοντά στα σύνορα με τις ΗΠΑ...

Εφαρμογές ακόμη και στο εμπόριο ναρκωτικών φαίνεται να βρίσκει η όλο και πιο διαδεδομένη χρήση των τηλεκατευθυνόμενων αεροσκαφών. Μικρό drone που μετέφερε φορτίο μεθαμφεταμίνης έπεσε σε πάρκινγκ σούπερ μάρκετ της πόλης Τιχουάνα κοντά στα σύνορα με τις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με την αστυνομία της Τιχουάνα, το drone έπεσε το βράδυ της Τρίτης κοντά στο συνοριακό πέρασμα του Σαν Ισίδρο, στη γραμμή Μεξικού και Καλιφόρνια. Κολλημένα στο αεροσκάφος ήταν έξι πακέτα με κάτι παραπάνω από δύο κιλά μεθαμφεταμίνης. Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι γίνονται προσπάθειες για τον εντοπισμό των χειριστών του τηλεκατευθυνόμενου drone.

Τα μικρά αεροσκάφη είναι μόνο ένας από τους ευρηματικούς τρόπους με τους οποίους τα ναρκωτικά περνούν αόρατα τα σύνορα. Πέραν των συνηθισμένων τρόπων παράδοσης, τα μεξικανικά καρτέλ έχουν χρησιμοποιήσει κατά το παρελθόν υπόγειες σήραγγες ή καταπέλτες.

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Η πρωτοβουλία στα χέρια της κυβέρνησης

Η κυβέρνηση, που για τρεισήμισι χρόνια πορεύτηκε με δεμένα τα χέρια, τώρα έχει έναν καθαρό δρόμο μπροστά της. Η προώθηση ώριμων προοδευτικών μεταρρυθμίσεων και ένα σχέδιο εξωστρεφούς δράσης θα ενισχύουν ακόμα περισσότερο τη δυναμική της.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο