Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Πορεία στη μνήμη του Σαχζάντ Λουκμάν στα Πετράλωνα

Eurokinissi

Δυναμική πορεία στα Πετράλωνα στη μνήμη του Σαχζάντ Λουκμάν, που σαν σήμερα πριν δύο χρόνια έπεσε νεκρός από μαχαιριές χρυσαυγιτών, πραγματοποίησαν δεκάδες αντιφασίστες.

Δυναμική πορεία στα Πετράλωνα στη μνήμη του Σαχζάντ Λουκμάν, που σαν σήμερα πριν δύο χρόνια έπεσε νεκρός από μαχαιριές χρυσαυγιτών, πραγματοποίησαν δεκάδες αντιφασίστες.

Η πορεία ξεκίνησε με παλμό και συνθήματα λίγο μετά τις 12 από την πλατεία Μερκούρη ενώ στη συνέχεια διέσχισε τους δρόμους των Πετραλώνων, για να καταλήξει στο σημείο δολοφονίας, όπου έγινε ολιγόλεπτη στάση. Η πορεία ολοκληρώθηκε από την πλατεία Μερκούρη.

«Από την Ελλάδα ως το Πακιστάν αγώνας για τη μνήμη του Σαχζάντ Λουκμάν», είναι ένα από τα πολλά συνθήματα που χρωμάτισαν την ατμόσφαιρα.

Το κάλεσμα από το Δίκτυο Κοινωνικής Υποστήριξης Προσφυγών και Μεταναστών:

«Τα ξημερώματα, στις 17 Ιανουαρίου του 2013, την ώρα που ο μετανάστης (από το Πακιστάν) Σαχζάντ Λουκμάν με το ποδήλατο του πήγαινε για δουλειά, έπεσε θύμα αγρίας φασιστικής επίθεσης από δυο δολοφόνους της νεοναζιστικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής, οι οποίοι με μαχαίρι τον τραυμάτισαν θανάσιμα.

Πριν τη δολοφονία του Σαχζάντ Λουκμάν (17/1/13) και στην συνέχεια του Παύλου Φύσσα (18/9/13) μετρούσαμε ήδη εκατοντάδες ίσως και παραπάνω, επιθέσεις κατά μεταναστών, προσφύγων και μελών άλλων της ΛΟΑΤ κοινότητας.

Η ρατσιστική βία και η στοχοποίηση των μεταναστών και προσφύγων παραμείνει μια σκληρή πραγματικότητα, παρά τη σύλληψη μελών και βουλευτών της φασιστικής συμμορίας. Η πλήρη ταύτιση της ατζέντας του κυβερνώντος κόμματος, της ΝΔ δηλαδή, με εκείνη της Χρυσής Αυγής στο αντιμεταναστευτικό ζήτημα και η ρητορεία του μίσους και της μισαλλοδοξίας από τα χείλη όχι μόνο γνωστών ακροδεξιών στελεχών της ΝΔ (Βορίδης, Άδωνις κλπ) αλλά ακόμα και του ίδιου του πρωθυπουργού, εξακολουθεί να νομιμοποιεί τη φασιστική βία και να οπλίζει τα χεριά των ρατσιστών. Πριν μερικές ημέρες (9/1) ο πρώην πρόεδρος του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης και κορυφαίο στέλεχος της ΝΔ, Στυλιανός Ιωαννίδης, μπήκε στο χώρο του Ξενώνα ανήλικων της ΑΡΣΙΣ στη Θεσσαλονίκη οπλισμένος με πιστόλι, απειλώντας τους πρόσφυγες και τους εργαζομένους και φωνάζοντας «είμαι χειρότερος από την Χρυσή Αυγή». Ο βασανιστής και πρώην εργοδότης του Αιγύπτιου μετανάστη Ουαλίντ Ταλέμπ, της γνωστής υπόθεσης Σαλαμίνας, εξακολουθεί να τον απειλεί, «θα σε σκοτώσω αν σε δω ξανά στην Σαλαμίνα». Περιπτώσεις ρατσιστικής βίας από ακροδεξιούς τραμπούκους από τη μια, και η απάνθρωπη και ξενοφοβική πολιτική της κυβέρνησης με τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, τους πνιγμούς στα σύνορα, τους αποκλεισμούς και την εξαίρεση δικαιωμάτων από την άλλη κάνει πράγματι τους μετανάστες και  τους πρόσφυγες, της γης τους κολασμένους.   

ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ: 17 Γενάρη, ημέρα μνήμης της δολοφονία του Λουκμάν

Το Δίκτυο Κοινωνικής Υποστήριξης Προσφυγών και Μεταναστών συμμετέχει και καλεί στην συγκέντρωση και πορεία για την ημέρα μνήμης της δολοφονίας του Σαχζάντ Λουκμάν, που οργανώνουν οι συλλογικότητες της γειτονιάς, οι συνελεύσεις των γύρω περιοχών και οι αντιρατσιστικές οργανώνεις, το Σάββατο 17 Ιανουαρίου στις 12 π.μ. στην Πλ. Μερκούρη, στα Πετράλωνα.  

- Αλληλεγγύη στους μετανάστες και πρόσφυγες

- Λευτεριά στον λαό, θάνατο στο φασισμό

Δίκτυο Κοινωνικής Υποστήριξης Προσφυγών και Μεταναστών».

Δείτε όλα τα σχόλια