Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Πιστωτικά αρνητικό γεγονός οι πρόωρες εκλογές, κατά τον Moody's

Ως πιστωτικά αρνητικό (credit negative) γεγονός “βλέπει” ενδεχόμενες πρόωρες εκλογές στην Ελλάδα ο οίκος αξιολόγησης πιστοληπτικής ικανότητας Moody's. Σε ανάλυση που δημοσιοποίησε χθες, υποστήριξε ότι η εξέλιξη αυτή θέτει σε κίνδυνο τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα για την επόμενη μέρα...

Ως πιστωτικά αρνητικό (credit negative) γεγονός "βλέπει" ενδεχόμενες πρόωρες εκλογές στην Ελλάδα ο οίκος αξιολόγησης πιστοληπτικής ικανότητας Moody's. Σε ανάλυση που δημοσιοποίησε χθες, υποστήριξε ότι η εξέλιξη αυτή θέτει σε κίνδυνο τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα για την επόμενη μέρα, μετά την ολοκλήρωση του μνημονίου.

Κατά την ίδια ανάλυση, οι τελευταίες πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα περιορίζουν την επενδυτική εμπιστοσύνη και αυξάνουν τα ρίσκα ρευστότητας και χρηματοδότησης για τη χώρα. Τέλος, σε ό,τι αφορά την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, ο οίκος εκτιμά ότι η εύρεση 25 επιπλέον βουλευτών από τους ανεξάρτητους, τους ΑΝΕΛ και τη ΔΗΜΑΡ θα είναι μια δύσκολη άσκηση.

Δείτε όλα τα σχόλια
Κύριο άρθρο

Προσφυγικό: Οικτρή αποτυχία

Όταν τον Μάιο του 2018 είχε γίνει στη Λέσβο το Περιφερειακό Συνέδριο Βορείου Αιγαίου, η Νέα Δημοκρατία είχε καταγγείλει τον τότε πρωθυπουργό Αλ. Τσίπρα ότι «άνοιξε τα σύνορα και γέμισε την Ελλάδα και την Ευρώπη με μετανάστες» και «δεν αξιοποιεί την ευρωπαϊκή χρηματοδότηση».

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις