Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Π. Λαφαζάνης: Σε τροχιά κατάρρευσης η κυβέρνηση

Ύστατη απόπειρα αναστύλωσης της εικόνας της κυβέρνησης έκαναν χθες στη Βουλή η Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ, υπό το βάρος της κρίσης με την ΔΗΜ.ΑΡ.

Ύστατη απόπειρα αναστύλωσης της εικόνας της κυβέρνησης έκαναν χθες στη Βουλή η Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ, υπό το βάρος της κρίσης με την ΔΗΜ.ΑΡ. "Είχαμε μία κυβέρνηση 3 συνεταίρων. Το αίνιγμα τώρα είναι πόσοι είναι οι συνέταιροι; Τρες; Δυόμιση; Δύο; Ενάμισης;", ρώτησε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης κατά τη συζήτηση της επερώτησης του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ για τη φορολόγηση των off-shore επιχειρήσεων.

"Πόσοι είναι οι εταίροι; Όσοι επιτρέπουν να υπάρχει δεδηλωμένη στο Κοινοβούλιο", του απάντησε η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος της Ν.Δ. Σοφία Βούλτεψη, ενώ ο ομόλογός της του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Χρυσοχοΐδης θεωρεί ότι "δεν υπάρχουν συνεταίροι, υπάρχουν εταίροι στην κυβερνητική προσπάθεια που βάζουν το κεφάλι να δουλέψουν"...

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ τόνισε ότι "η κρίση έχει πάρει αποκρουστικότατες μορφές. Είναι κρίση πλήρους και παταγώδους αποτυχίας της κυβερνητικής πολιτικής. Έχει τη βάση της στην ξεθεμελίωση της χώρας. Έχετε διαλύσει τα πάντα. Η κυβερνητική κρίση επιδεινώνει την οικονομική κρίση. Αυτό το καλοκαίρι μοιάζει από κοινωνική και οικονομική άποψη με καλοκαίρι πολεμικής περιόδου παρά ειρηνικής περιόδου". "Δεν υπάρχει περιθώριο, οποιαδήποτε κυβέρνηση σχηματιστεί, να έχετε μέλλον. Έχετε μπει σε τροχιά κατάρρευσης γιατί διαλύσατε τη χώρα", υπογράμμισε και πρόσθεσε πως "η μόνη λύση είναι οι εκλογές που θα τις επιβάλει ο λαός" και θα εκλέξει μία "κυβέρνηση Αριστεράς με πρόγραμμα ανασυγκρότησης της χώρας"..

"Δεν μπορείς να ζητάς εκλογές όταν δεν μπορείς να κάνεις μία συγκέντρωση στο Σύνταγμα", υποστήριξε η Σ. Βούλτεψη, η οποία θεωρεί ότι δεν πρέπει να γίνονται λαϊκές συγκεντρώσεις. "Δεν γίνεται στον δρόμο αυτή η δουλειά. Κάθε προσπάθεια που έγινε για μεταρρύθμιση πήγε στα χαμένα γιατί έγινε στον δρόμο. Δεν γίνεται να αποφασίζουν οι λίγοι για τους πολλούς", υποστήριξε και ζήτησε "να υπάρξει ηρεμία στη χώρα", γιατί "με τις κραυγές δεν βγαίνουν χρήματα".

 

Ν. Μαριάς: Κοινωνικό νεκροταφείο

"Το βέβαιο είναι ότι η κυβερνητική κρίση δεν προέκυψε για συνδικαλιστικούς νόμους, όπως υπονόησε η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος της Ν.Δ., αλλά γιατί έχουμε μπροστά μας ένα κοινωνικό νεκροταφείο", ήταν το σχόλιο του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου των Ανεξάρτητων Ελλήνων Νότη Μαριά, ο οποίος εκτίμησε ότι "ζούμε μία κυβερνητική κρίση, αλλά και τη διάλυση της τρικομματικής συμφωνίας".

Στο κλίμα Βούλτεψη, και ο Μ. Χρυσοχοΐδης επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ. "Η Κασσάνδρα εμφανίστηκε διά στόματος Λαφαζάνη τη στιγμή που η χώρα επιχειρεί την έξοδο από την κρίση. Που έχει αύξηση 30% στον τουρισμό", υποστήριξε και απευθυνόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ σχολίασε: "εσείς παραμείνετε στο Σύνταγμα με τις μεγάλες συγκεντρώσεις ή με τις μεγάλες πορείες προς την ΕΡΤ. Δεν σας ακολουθεί ο λαός". Για το ΠΑΣΟΚ ο Μ. Χρυσοχοΐδης θεωρεί ότι "δεν υπάρχουν διλήμματα. Προχωράμε με γρήγορους ρυθμούς, με αποφασιστικότητα για να υλοποιήσουμε το πρόγραμμα για να βγει η χώρα από την κρίση".

"Το βάθος τετραετίας που ονειρεύεται ο πρωθυπουργός είναι το λιγότερο φιλόδοξο. Το περισσότερο είναι 4 μήνες. Θα πληρώσετε για τα λάθη σας", θεωρεί ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής, Αρτέμης Ματθαιόπουλος, που πιστεύει ότι αυτό που απασχολεί τους πολιτικούς αρχηγούς είναι η άνοδος του κόμματός του.

Ο πρωθυπουργός ζήτησε συναίνεση από τον λαό, "δηλαδή να βάλει πλάτη στην αντιλαϊκή πολιτική που τον καταβαραθρώνει" και το ΠΑΣΟΚ "μας είπε περήφανα ότι θα συνεχίσουν στον ίδιο δρόμο να τσακίζουν δικαιώματα, συντάξεις, μισθούς, κοινωνικές παροχές", υπογράμμισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Σπύρος Χαλβατζής.

Δείτε όλα τα σχόλια
Κύριο άρθρο

Απολογισμός

Ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σε μια διαδικασία διεύρυνσης που θα τον αντιστοιχίσει πολιτικά και οργανωτικά στο 31,5% που πήρε στις πρόσφατες εκλογές. Στόχος είναι να εδραιωθεί ως μια δύναμη της Αριστεράς που θα αποτελεί, ταυτόχρονα, κορμό της προοδευτικής παράταξης.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις