Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Συζήτηση ΣΥΡΙΖΑ - ΟΛΜΕ για το κυβερνητικό πρόγραμμα

Την κριτική συμβολή της ΟΛΜΕ στον προγραμματικό διάλογο που διεξάγει για την Παιδεία ζήτησε ο ΣΥΡΙΖΑ από τη συνδικαλιστική ηγεσία των καθηγητών, κατά τη διάρκεια χθεσινής συνάντησης των δύο πλευρών. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της ΟΛΜΕ, στο πλαίσιο των επαφών των καθηγητών με...

Την κριτική συμβολή της ΟΛΜΕ στον προγραμματικό διάλογο που διεξάγει για την Παιδεία ζήτησε ο ΣΥΡΙΖΑ από τη συνδικαλιστική ηγεσία των καθηγητών, κατά τη διάρκεια χθεσινής συνάντησης των δύο πλευρών. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της ΟΛΜΕ, στο πλαίσιο των επαφών των καθηγητών με εκπροσώπους των κομμάτων. Κατά τη συνάντηση, η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει στην ΟΛΜΕ «τις βασικές προτεραιότητες του κυβερνητικού σχεδίου της για να μην καταρρεύσει η δημόσια εκπαίδευση».

Από την πλευρά της, η αντιπροσωπεία της ΟΛΜΕ ανέλυσε τα σοβαρά και οξυμμένα προβλήματα που αντιμετωπίζει το δημόσιο σχολείο και ο εκπαιδευτικός, ως αποτέλεσμα της πολιτικής των Μνημονίων κυβέρνησης - τρόικας (διαθεσιμότητες - απολύσεις, τραγική μείωση δαπανών, μείωση του αριθμού των εκπαιδευτικών, κατάργηση σχολείων και εκπαιδευτικών δομών, αξιολόγηση-πειθαρχικό δίκαιο, επιπτώσεις από τον ν. 4186/13 -τράπεζα θεμάτων - τεχνική επαγγελματική εκπαίδευση, εργασιακά δικαιώματα, μείωση μισθών και συντάξεων κ.λπ.).

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Τι μάθαμε από την υπόθεση Δημάκη

Η υπόθεση του Βασίλη Δημάκη έληξε τελικά με την ικανοποίηση του αιτήματός του. Και η κατάληξη της υπόθεσης δείχνει ότι ο άνθρωπος αυτός, που διεκδίκησε το δικαίωμα να μορφωθεί και να αναδείξει τις δεξιότητές του, παρότι φυλακισμένος, ταλαιπωρήθηκε άδικα.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις