Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Έστειλαν τα ΜΑΤ σε Άτομα με Ειδικές Ανάγκες!

Φωτογραφία αρχείου-Eurokinissi

Τα ΜΑΤ έστειλε η κυβέρνηση Σαμαρά για να εμποδίσουν Άτομα με Ειδικές Ανάγκες να προσεγγίσουν το υπουργείο Οικονομικών! Με σύνθημα "Βάλτε τέλος στην εξαθλίωσή μας" πορεία διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν σήμερα στο κέντρο της Αθήνας τα Άτομα με Αναπηρία, διεκδικώντας...

Τα ΜΑΤ έστειλε η κυβέρνηση Σαμαρά για να εμποδίσουν Άτομα με Ειδικές Ανάγκες να προσεγγίσουν το υπουργείο Οικονομικών!

Με σύνθημα "Βάλτε τέλος στην εξαθλίωσή μας" πορεία διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν σήμερα στο κέντρο της Αθήνας τα Άτομα με Αναπηρία, διεκδικώντας τη θωράκιση των δικαιωμάτων του που θυσιάζονται στον βωμό της οικονομικής κρίσης.

Μετά την ολοκλήρωση της διαμαρτυρίας στο υπουργείο Οικονομικών, αντιπροσωπεία των ΑμεΑ επισκέφθηκε το Μέγαρο Μαξίμου προκειμένου να υποβάλλει στο πρωθυπουργικό γραφείο υπόμνημα με αιτήματά τους, τα οποία θα προωθήσουν και στους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους των κομμάτων.

Νωρίτερα, η πορεία είχε φθάσει έξω από το ΥΠΟΙΚ, όπου τα ΑμεΑ ήλθαν αντιμέτωποι με δύο διμοιρίες των ΥΜΕΤ που προσπάθησαν να εμποδίσουν τους διαδηλωτές να προσεγγίσουν το υπουργείο. Ωστόσο, τα ΑμεΑ κατάφεραν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό με τα αμαξίδια τους, ενώ ένας εξ' αυτών προσπάθησε να κρατήσει το ρολό της εισόδου του υπουργείου. Στη συνέχεια, αντιπροσωπεία των διαδηλωτών συναντήθηκε με υπάλληλο του υπουργείου, ο οποίος τους παρέπεμψε στον υπουργό Οικονομικών με την υπόσχεση να προγραμματιστεί σύντομα συνάντηση με την πολιτική ηγεσία.

Υπενθυμίζεται ότι οι κινητοποιήσεις ξεκίνησαν με δύο πορείες της Εθνικής Συνομοσπονδίας Τυφλών Ελλάδος στις 11 το πρωί και της Εθνικής Ομοσπονδίας Κινητικά Αναπήρων στις 11.30, οι οποίες αργότερα ενώθηκαν με κατεύθυνση το υπουργείο Οικονομικών. Αργότερα θα ακολουθήσει πορεία προς τη Βουλή, με κατάληξη στη συνέχεια το Μέγαρο Μαξίμου.

Οι κινητοποιήσεις πραγματοποιούνται με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία.

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Ανασχηματισμός και ασφαλιστικό Πινοσέτ

Για ανασχηματισμό που συζητιέται εδώ και δύο μήνες, θα περίμενε κανείς κάτι περισσότερο. Επί της ουσίας, ελάχιστα πράγματα άλλαξαν. Υπουργοί όπως ο Βρούτσης, ο Θεοχάρης και ο Αυγενάκης, που εξέθεσαν σοβαρά την κυβέρνηση, διατηρούν τα χαρτοφυλάκιά τους.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις