Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Εμπαιγμός η εξαγορά ενσήμων για τους σχολικούς φύλακες

Καλούνται να πληρώσουν την εισφορά στο ΙΚΑ οι ίδιοι, αντί του κράτους!

Εμπαιγμό χαρακτηρίζουν οι σχολικοί φύλακες τη ρύθμιση του υπουργείου Εργασίας για την εξαγορά ενσήμων πέντε χρόνων, για την περίοδο, που θεωρούνταν “μαθητευόμενοι” καθώς καλούνται να πληρώσουν την εισφορά στο ΙΚΑ οι ίδιοι, αντί του κράτους!...

Εμπαιγμό χαρακτηρίζουν οι σχολικοί φύλακες τη ρύθμιση του υπουργείου Εργασίας για την εξαγορά ενσήμων πέντε χρόνων, για την περίοδο, που θεωρούνταν "μαθητευόμενοι" καθώς καλούνται να πληρώσουν την εισφορά στο ΙΚΑ οι ίδιοι, αντί του κράτους! Την ίδια στιγμή, καταγγέλλουν ότι η ρύθμιση εξαιρεί τους 535 σχολικούς φύλακες που τον Ιούλιο του 2013 είχαν βγει στη σύνταξη ή είχαν μεταταχθεί σε άλλες θέσεις στους δήμους και συνεπώς δεν τους αναγνωρίζεται η προϋπηρεσία πέντε χρόνων.

Συγκεκριμένα, με τη ρύθμιση αναγνωρίζεται ως συντάξιμος χρόνος η πενταετής περίοδος κατά την οποία προηγουμένως θεωρούνταν μαθητευόμενοι. Η ρύθμιση αφορά τους 2.200 από τους 2.735 σχολικούς φύλακες, που υπηρετούσαν τον Ιούλιο του 2013, όταν και τέθηκαν σε διαθεσιμότητα. Ενώ για όσους υπήχθησαν σε προγενέστερη ρύθμιση για εξαγορά ενσήμων δύο ετών, υπάρχει η δυνατότητα εξαγοράς άλλων τριών ετών.

"Όταν στους εργαζόμενους δεν καταβάλλονται ένσημα, παρ' ότι έχει αποδειχθεί ότι υπάρχει εξαρτημένη εργασία, τότε η Πολιτεία πρέπει να αναλάβει το κόστος εξαγοράς των ενσήμων. Οι σχολικοί φύλακες απολύθηκαν, εξαθλιώθηκαν και τώρα τους ζητάνε να πληρώσουν και το μάρμαρο!" τονίζει στην "Αυγή" η πρόεδρος των σχολικών φυλάκων Σταματία Τσουμέα και προσθέτει: "Πάντα η κυβέρνηση έβαζε προσκόμματα, ότι υπάρχει οικονομικό κόστος. Τώρα βάζουν εμάς να πληρώσουμε τις εισφορές στο ΙΚΑ μιας πενταετίας, ενώ την εργοδοτική εισφορά θα την πληρώσουν οι δήμοι. Τελικά πού βρέθηκαν τα χρήματα;".

ΗΛΕΚΤΡΑ ΒΙΣΚΑΔΟΥΡΑΚΗ

Δείτε όλα τα σχόλια