Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Να του, να του, το κόμμα του Τσουκάτου!

Ο Κώστας Σημίτης περνάει ώρες δύσκολες. Νοσηλεύεται με συντριπτικό κάταγμα στο δεξί χέρι και πάλι καλά να λέτε που δεν έπαθε χειρότερα. Έπεσε από ψηλά ο Σημίτης, από τα σύννεφα έπεσε, μόλις έμαθε ότι τα δύο δεξιά του χέρια, ο Τσουκάτος και ο Μαντέλης, παραπέμπονται για την υπόθεση της Siemens...

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΑΝΑΝΔΡΑΝΙΣΤΑΚΗ

Ο Κώστας Σημίτης περνάει ώρες δύσκολες. Νοσηλεύεται με συντριπτικό κάταγμα στο δεξί χέρι και πάλι καλά να λέτε που δεν έπαθε χειρότερα. Έπεσε από ψηλά ο Σημίτης, από τα σύννεφα έπεσε, μόλις έμαθε ότι τα δύο δεξιά του χέρια, ο Τσουκάτος και ο Μαντέλης, παραπέμπονται για την υπόθεση της Siemens με κατηγορίες που επισύρουν μέχρι και ισόβια. Ο Σημίτης είναι σαν τη Θεά Κάλι, έχει τέσσερα χέρια και τα τέσσερα στη δεξιά πλευρά, γι' αυτό γέρνει λίγο μονόπαντα. Τέσσερα χέρια έχει ο πρώην, το ένα έσπασε, τα δύο οδεύουν προς την ψειρού, του έμεινε το τέταρτο, για να γράψει άρθρο στο «Έθνος», με τίτλο «Το δεύτερο ημίχρονο».

Είναι φοβερός ο Σημίτης. Με το που έμαθε ότι οι στενότατοι συνεργάτες του παραπέμπονται σε δίκη για κακουργηματικές πράξεις, έκατσε και έγραψε 1.850 λέξεις για να μας νουθετήσει, να μας δώσει συμβουλές, οδηγίες, εντολές. Δεν περίμενε καν να κατακάτσει ο κουρνιαχτός να μετρηθεί τ' ασκέρι, εκτός κι αν μας έριξε κατακέφαλα το διχίλιαρο των λέξεων, για να μην κατακάτσει ο κουρνιαχτός και να μην μετρηθεί τ' ασκέρι. Για να ασχοληθούμε με τις βαθυστόχαστες αναλύσεις του αγαπημένου τέκνου του συστήματος και να αποστρέψουμε το βλέμμα μας από το μεγάλο φαγοπότι που ελάμβανε χώρα επί των ημερών του.

Ο Τσοχατζόπουλος είναι στη φυλακή, ο Παπαντωνίου έφαγε τέσσερα χρόνια με αναστολή, ο Μαντέλης με τον Τσουκάτο είναι υπόδικοι κι ο Σημίτης αρθρογραφεί ανέμελα για το μέλλον της χώρας. Οι υπουργοί έκλεβαν, δήωναν, λεηλατούσαν κι ο πρωθυπουργός τους ζούσε στα σύννεφα, φουσκωμένος σαν μπαλόνι από τις κολακείες των δημοσιογράφων και των πανεπιστημιακών της εποχής. Οι τσουκάτοι κουβάλαγαν τις σακούλες με τα εκατομμύρια στα ταμεία του ΠΑΣΟΚ κι ο πρόεδρος του Κινήματος δεν τις έβλεπε, γιατί το βλέμμα του ήταν σταθερά προσηλωμένο στο μέλλον.

Αν δεν ήταν συνένοχος του πλιάτσικου ο Σημίτης, ήταν βλαξ με περικεφαλαία. Και στις δύο περιπτώσεις είναι συνένοχος για το σημερινό χάλι και έως ότου παραδεχτεί τη συνενοχή του τα άρθρα και οι παρεμβάσεις του δεν έχουν καμιά πολιτική αξία, είναι μωρομάντιλα που σκουπίζουν τους λεκέδες του σημιτικού εκσυγχρονισμού. Τους σκουπίζουν καλά τους λεκέδες, να είναι εκθαμβωτικό το λευκό και να μην βλέπουμε ότι οι άνθρωποι του Σημίτη κρατούν ακόμα και σήμερα τα πόστα της οικονομίας, το υπουργείο Οικονομικών, την Τράπεζα της Ελλάδος, το Συμβούλιο Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων.

Όταν ακούτε το «όλοι μαζί τα φάγαμε», να σκεφτόσαστε την περίοδο του Σημίτη και να απαντάτε ότι οι μισοί του «όλοι» βρίσκονται στη φυλακή ή οδεύουν προς αυτήν. Να θυμόσαστε τις εποχές που έβγαινε ο Πάγκαλος και έλεγε «τον είδα εγώ τον Τσουκάτο στο κότερο του Μπούκουρα» και ο Τσουκάτος του απαντούσε ότι «με είδες στου Μπούκουρα, γιατί ήσουνα πάνω στο κότερο του Χλέμπουρα». Τις εποχές που ο Σημίτης έλεγε «όποιος έχει στοιχεία να τα πάει στον εισαγγελέα».

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Χωρίς σχέδιο θα πνιγούμε όλοι

Τελικά τι είναι χειρότερο; Το γεγονός ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη κρύβεται πίσω από το... λεφτόδεντρο Πέτσα για να αποκρύψει οφθαλμοφανείς ευθύνες στη διαχείριση του κορωνοϊού, των πλημμυρών ή το γεγονός ότι η κυβέρνηση...

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις