Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Γ. Κοντόσταυλος: Θα νικήσουμε όλοι μαζί!

ΑΠΕ

Μήνυμα ενότητας και ανατροπής έστειλε χθες το βράδυ από την κεντρική πλατεία Καισαριανής ο Γ. Κοντόσταυλος, απευθυνόμενος, εν όψει της κυριακάτικης εκλογικής αναμέτρησης για τον δήμο με τον Ηλ. Σταμέλο (ΚΚΕ), στους πολίτες που υποφέρουν από την κυβερνητική πολιτική...

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΗΛΕΚΤΡΑ ΒΙΣΚΑΔΟΥΡΑΚΗ, ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΤΣΑΚΟΣ

Μήνυμα ενότητας και ανατροπής έστειλε χθες το βράδυ από την κεντρική πλατεία Καισαριανής ο Γ. Κοντόσταυλος, απευθυνόμενος, εν όψει της κυριακάτικης εκλογικής αναμέτρησης για τον δήμο με τον Ηλ. Σταμέλο (ΚΚΕ), στους πολίτες που υποφέρουν από την κυβερνητική πολιτική "αλλά και που βλέπουν τη διέξοδο στην ενότητα και όχι στον διχασμό των προοδευτικών δυνάμεων". Κάλεσμα "για την επανεκλογή του δημάρχου Γιώργου Κοντόσταυλου", απηύθυνε στον χαιρετισμό της η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, "γιατί πλέον στην Καισαιριανή, στην ηρωική πόλη, στην πόλη της θυσίας για τη Δημοκρατία και την Ειρήνη, οι εκλογές της Κυριακής πρέπει να επιβεβαιώσουν τη ρότα που οι πολίτες επέλεξαν τον περασμένο Μάιο. Τη ρότα αυτή πρέπει να τη συνεχίσουμε όλοι μαζί. Ενωμένοι σαν μια γροθιά".

Η Ρ. Δούρου τόνισε πως "έχουμε ήδη ξεκινήσει δουλειά, έχουμε ήδη αρχίσει να κάνουμε έργο. Έργο κοινωνικό, αποφασιστικό, με ενέργειες κατά της φτώχειας και της ανεργίας, με ενέργειες υπέρ των πολιτών που δοκιμάζονται σκληρά από την ανθρωπιστική κρίση. Και το έργο αυτό δεν πρέπει να σταματήσει την Κυριακή. Αντιθέτως. Την Κυριακή 30 Νοεμβρίου το έργο που έχει ξεκινήσει η Συνεργασία Πολιτών Καισαριανής πρέπει όχι απλά να επιβεβαιωθεί. Πρέπει μαζικά να υπερψηφιστεί" τόνισε, καλώντας τους δημότες να στείλουν "ένα σαφές και μαζικό μήνυμα: και από τούτες τις κάλπες όλοι μαζί δίνουμε τις λύσεις που χρειάζεται σήμερα η Καισαριανή. Αντιμετωπίζουμε την ανθρωπιστική κρίση με όρους Δημοκρατίας, ισότητας και κοινωνικής δικαιοσύνης. Με τους όρους δηλαδή των καλύτερων, αγωνιστικότερων παραδόσεων τούτης της πόλης. Της πόλης του Σκοπευτηρίου. Της πόλης της υπέρτατης θυσίας. Της πόλης των αγώνων του λαού για ψωμί, παιδεία, ελευθερία. Της πόλης που συνδέει το σήμερα με τα βαθύτερα νάματα των πολιτικών και λαϊκών αγώνων. Αυτήν την πόλη θέλουμε να στηρίξουμε στα πόδια της".

"Στο χέρι μας είναι τούτη την Κυριακή να στείλουμε ξανά, και ακόμη ισχυρότερο, το μήνυμα του περασμένου Μαίου", σημείωσε η περιφερειάρχης Αττικής, καλώντας τους πολίτες που είχαν γεμίσει την πλατεία "να επαναλάβουμε με δυνατή φωνή ότι η Καισαριανή έχει αλλάξει ρότα. Ότι η Καισαριανή έχει μπει σε νέα τροχιά. Ότι η Καισαριανή πορεύεται νέα πορεία. Με τους πολίτες στο προσκήνιο. Με τους πολίτες στο επίκεντρο. Μέσα από ανοικτές, συμμετοχικές διαδικασίες, μέσα από τις λαϊκές συνελεύσεις. Με εμπιστοσύνη και αισιοδοξία. Ξανά μαζί! Ξανά νικητές! Για την Καισαριανή του σήμερα και του αύριο. Χωρίς υποχωρήσεις. Με γνώση και όραμα. Μαζί την Κυριακή σφραγίζουμε ξανά τη νέα πορεία. Μαζί την Κυριακή κερδίζουμε το μέλλον των πολιτών, της πόλης. Κερδίζουμε τις ζωές μας ξανά!"

 

Επιλέγουμε ένα σχέδιο για το μέλλον

Υπογραμμίζοντας ότι η επιλογή συνεργασίας του δήμου με την Περιφέρεια Αττικής "έχει ξεκάθαρα πολιτικά και αυτοδιοικητικά χαρακτηριστικά" και "πρέπει να ενώνει τους πολίτες, ανεξάρτητα από τις ιδεολογικές και πολιτικές τους προτιμήσεις, πάνω σε ένα σχέδιο συμμετοχικής παρέμβασης σε κάθε γειτονιά", ο Γ. Κοντόσταυλος επανέλαβε ότι τάσσεται ενάντια στον "'δήμαρχο-κεντρικό μοντέλο διοίκησης' και στη 'συντηρητική και γραφειοκρατική λειτουργία του 'Καλλικράτη', ενώ τόνισε ότι αρνήθηκε τη δήθεν αξιολόγηση των υπαλλήλων, ζητώντας ταυτόχρονα 85 μόνιμους μέσω ΑΣΕΠ. "Ξεκινήσαμε 10 δήμαρχοι, σε σύσκεψη στο δημαρχείο Καίσαριανής ένα σπουδαίο κίνημα για το σπάσιμο της μνημονιακής εντολής που αρνείται τις προσλήψεις μόνιμου προσωπικού μέχρι το 2016" τόνισε, προσθέτοντας ότι αύριο δεν επιλέγουν απλώς μιά δημοτική αρχή, αλλά "ένα σχέδιο για το μέλλον της πόλης".

Με ιδιαίτερη αναφορά στην ιστορία της Καισαριανής, "γεμάτη αγώνες για την επιβίωση, όπως έκαναν οι πρώτοι πρόσφυγες παππούδες μας αλλά και μεγάλους αγώνες ενάντια στον φασισμό και στην ξένη κατοχή", ο Γ. Κοντόσταυλος κάλεσε τους Καισαριανιώτες, "τιμώντας τη μνήμη αυτών των αγωνιστών", να "ακούσουμε το μήνυμά τους. Ας πάμε μέχρι τον τοίχο του Σκοπευτήριου και ας αφουγκραστούμε τις ανάσες τους! Μας λένε: Μην μας ξεχνάτε και κάντε κάτι για το μέλλον. Δώστε ελπίδα στον τσακισμένο λαό μας, στηρίξτε τους ανθρώπους να μην καταρρεύσουν!" "Αυτή είναι η εντολή που μας φωνάζουν οι τιμημένοι μας νεκροί. Αυτό θέλουν από τους Καισαριανιώτες. Ενότητα, Δημοκρατία, ανατροπή! Και από αυτή την εντολή δεν θα υποχωρήσουμε ούτε χιλιοστό" τόνισε, υπογραμμίζοντας: "Θα νικήσουμε για όλους τους Καισαριανιώτες γιατί η φτώχεια και η ανέχεια δεν είναι κόκκινη, μπλέ ή πράσινη. Είναι μόνο μαύρη! Και αυτό το μαύρο θα το σβήσουμε από τη ζωή μας, από την καθημερινότητά μας. Και στην Καισαριανή, και στην Ελλάδα, και στην Ευρώπη!"

Ο εκλεγμένος δήμαρχος θύμιασε τους αγώνες για το Σκοπευτήριο -η χθεσινή δίκη κατά των πρώην δημάρχων Σπ. Τζόκα και Θ. Μπαρτζώκα που υπερασπίζονται τον ιστορικό χώρο από την εκποίηση αναβλήθηκε για τον Νοέμβριο- αλλά και για τους παιδικούς σταθμούς ή το κέντρο των ΑμεΑ, και τόνισε: "Θα νικήσουμε γιατί είμαστε μια παράταξη που πιστεύει πως μπορεί να αλλάξει τα πράγματα. Γιατί είμαστε η γενιά που περίμεναν δεκαετίες οι αγωνιστές της Αριστεράς και όλου του προοδευτικού κινήματος. Είμαστε η γενιά της νίκης! Και θα νικήσουμε όλοι μαζί!" υπογράμμισε ο Γ. Κοντόσταυλος, καταλήγοντας: "Ξανά μαζί, ξανά νικητές!".

 

ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗ ΜΑΝΔΡΑ

Θ. Πανωλιάσκος: Θα αντιπαρατεθούμε με τα συμφέροντα

Με προεκλογική συγκέντρωση στις Ερυθρές ολοκλήρωσε χθες την περιοδεία του ο υποψήφιος δήμαρχος Μάνδρας - Ειδυλλίας, Θ. Πανωλιάσκος που επισημαίνοντας ότι "ο δήμος μπορεί να μπει σε νέα τροχιά" κατήγγειλε τους ανθυποψηφίους του, Γ. Δρίκο και Ιω. Κριεκούκη, ότι "έχουν κοινό μερίδιο στην ευθύνη για το όργιο σπατάλης, που έχει οδηγήσει σήμερα το δήμο στα πρόθυρα της οικονομικής κατάρρευσης".

"Όλοι μαζί την Κυριακή να βάλουμε τις βάσεις για το δήμο του μέλλοντος", τόνισε ο Θ. Πανωλιάσκος δεσμευόμενος ότι με την ανάληψη των καθηκόντων: "Ξεκινάμε τον δύσκολο αγώνα του νοικοκυρέματος των οικονομικών του δήμου για να μπορέσουμε να κάνουμε πράξη, όλα όσα σχεδιάζουμε". "Ο δήμος μας μπορεί και πρέπει να πατήσει στα πόδια του. Μέσα από ορθολογική διαχείριση και διαφάνεια θα πετύχουμε αλλαγή πορείας και παραγωγή έργου", υπογράμμισε. "Έχουμε τη δύναμη και τη θέληση να αντιπαρατεθούμε με τα συμφέροντα που θέλουν τον τόπο μας δέσμιό τους"\ δεσμεύτηκε ο Θ. Πανωλιάσκος. Στηλιτεύοντας ότι ο απερχόμενος δήμαρχος Γ. Δρίκος προχώρησε στην αξιολόγηση με ποσόστωση, τόνισε: "Θα είμαστε η δημοτική αρχή που θα σταθεί φύση και θέση δίπλα στους εργαζόμενους. Σε αυτόν εδώ τον δήμο δεν θα επιτρέψουμε καμία απόλυση, καμία εφαρμογή των μνημονιακών πολιτικών". Ταυτόχρονα, τόνισε την ανάγκη να προχωρήσουν τα αναγκαία έργα υποδομής για να μη χαθούν κοινοτικοί πόροι και σημείωσε ότι ως νέα δημοτική αρχή "θα μπει μπροστά και δεν θα αφήσει κανένα σπίτι χωρίς ρεύμα. Κανένα σπίτι χωρίς νερό, καμία οικογένεια χωρίς βασικά είδη διαβίωσης".

Δείτε όλα τα σχόλια