Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Μισό βήμα πίσω για τις Περιφέρειες

Ομολογεί και... αποδέχεται ο υπουργός ΠΕΚΑ Γ. Μανιάτης την ωμή παρέμβαση που επιχείρησε, αποσπώντας για λογαριασμό του ΥΠΕΚΑ τις αρμοδιότητες έγκρισης των σχεδίων διαχείρισης αποβλήτων από τις Περιφέρειες μέσω του νομοσχεδίου για την ανακύκλωση...

Ομολογεί και... αποδέχεται ο υπουργός ΠΕΚΑ Γ. Μανιάτης την ωμή παρέμβαση που επιχείρησε, αποσπώντας για λογαριασμό του ΥΠΕΚΑ τις αρμοδιότητες έγκρισης των σχεδίων διαχείρισης αποβλήτων από τις Περιφέρειες μέσω του νομοσχεδίου για την ανακύκλωση (άρθρο 17, παράγραφος 1), το οποίο είναι σε διαβούλευση.

Αδειάζοντας τη γενική γραμματέα Περιβάλλοντος Ν. Γιαννακοπούλου, η οποία υπερασπίστηκε την εν λόγω διάταξη, την επομένη της δημοσιοποίησης του σχεδίου νόμου, τώρα υπόσχεται να αφήσει τις Περιφέρειες... ήσυχες.

Προηγήθηκε την Τετάρτη συνάντηση με τον πρόεδρο της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας Κ. Αγοραστό, όπου, σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΥΠΕΚΑ, "εξέφρασε στον υπουργό ΠΕΚΑ τη βούληση των Περιφερειών να διαμορφώσουν τους Περιφερειακούς Σχεδιασμούς στο πλαίσιο του Εθνικού και Ευρωπαϊκού Σχεδιασμού, και εισηγήθηκε τη μη αναγκαιότητα της δεσμευτικής γνώμης του ΥΠΕΚΑ για τους Περιφερειακούς Σχεδιασμούς. Πρόταση που έκανε αποδεκτή ο υπουργός ΠΕΚΑ".

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Πανηγυρίζουν και αυτοσυγχαίρονται

Είναι πολύ ευχαριστημένοι με τον εαυτό τους εκεί στη Νέα Δημοκρατία. Θεωρούν προφανώς ότι, βάζοντας τους μπουκωΜΜΕνους της λίστας Πέτσα να ασχολούνται νυχθημερόν με τον Καλογρίτσα και να ανακαλύπτουν σχέδια εκτροπής και φίμωσης του Τύπου, διαχειρίζονται επιτυχώς τα προβλήματα της χώρας.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις