Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Γ. Κοντόσταυλος: Ζητάμε από τους πολίτες να εγκρίνουν ξανά το πρόγραμμά μας

ΑΠΕ

Σε προεκλογικό κλίμα ξανά τρεις δήμοι της Αττικής (Καισαριανή, Μάνδρα- Ειδυλλία και Τροιζηνία), με τις κάλπες να ανοίγουν την ερχόμενη Κυριακή 30 Νοεμβρίου για την διενέργεια επαναληπτικών εκλογών. Στην Καισαριανή, ο Γ. Κοντόσταυλος, έχοντας καταγράψει 61,5% στον δεύτερο γύρο των εκλογών ...

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΗΛΕΚΤΡΑ ΒΙΣΚΑΔΟΥΡΑΚΗ

Σε προεκλογικό κλίμα ξανά τρεις δήμοι της Αττικής (Καισαριανή, Μάνδρα- Ειδυλλία και Τροιζηνία), με τις κάλπες να ανοίγουν την ερχόμενη Κυριακή 30 Νοεμβρίου για την διενέργεια επαναληπτικών εκλογών.

Στην Καισαριανή, ο Γ. Κοντόσταυλος, έχοντας καταγράψει 61,5% στον δεύτερο γύρο των εκλογών του Μαΐου, διεκδικεί εκ νέου τη δημαρχία απέναντι στον Ηλ. Σταμέλο (ΚΚΕ), ο οποίος κατέθεσε ένσταση επί του εκλογικού αποτελέσματος, αφού στον πρώτο γύρο είχε διαφορά μίας ψήφου από τον δεύτερο, τον "πράσινο" απερχόμενο δήμαρχο Αντ. Καμπάκα. Οι δυνάμεις του ΚΚΕ κάνουν πρόβα συσπείρωσης στην Καισαριανή, διεκδικώντας να προσθέσουν στις δυνάμεις τους τον ιστορικό δήμο, ενώ τα μέλη του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ. επιχειρούν να μεταφέρουν στην Καισαριανή το κλίμα της κεντρικής πολιτικής σκηνής απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Γ. Κοντόσταυλος μιλώντας στην "Αυγή" τονίζει: "Εμείς αυτό που ζητάμε από τους πολίτες είναι να εγκρίνουν ξανά το πρόγραμμά μας, γνωρίζοντας ότι μέσα σε 2,5 μήνες κάναμε αρκετά πράγματα για την πόλη μας. Κυρίως, όμως, ζητάμε τη συμμετοχή των πολιτών γιατί χωρίς τη συμμετοχή τους καμία μικρή ή μεγάλη ανατροπή δεν μπορεί να υπάρξει. Αντίπαλός μας είναι τα κοινωνικά προβλήματα, η φτώχεια, η ανεργία, το συγκοινωνιακό και η υπεράσπιση των δημόσιων χώρων. Δεν ξεχωρίζουμε ιδεολογικά κανέναν πολίτη της Καισαριανής. Είμαστε δημοτική αρχή όλων των πολιτών".

 

Από την αρχή στη Μάνδρα, ο Θ. Πανωλιάσκος δίνει τη μάχη της ανατροπής

Στον Δήμο Μάνδρας - Ειδυλλίας επαναλαμβάνεται ολόκληρη η εκλογική διαδικασία, πρώτος και δεύτερος γύρος. Η απόφαση της δικαιοσύνης για επαναληπτικές εκλογές προέκυψε μετά από ένσταση που κατέθεσαν ο υποστηριζόμενος από τον ΣΥΡΙΖΑ Θ. Πανωλιάσκος και η "πράσινη" Ιω. Κριεκούκη, καθώς εντόπισαν ότι ο "γαλάζιος" απερχόμενος (και επανεκλεγείς τον Μάιο) δήμαρχος Γ. Δρικός τύπωσε ψηφοδέλτια σε άλλο μέγεθος από το προβλεπόμενο.

"Οδηγηθήκαμε σε αυτή την εξέλιξη, αφού στον πρώτο γύρο των εκλογών του Μαΐου, έγινε προσπάθεια από την πλευρά του απερχόμενου δημάρχου κ. Δρίκου, να ελέγξει και να χειραγωγήσει το εκλογικό αποτέλεσμα", σχολιάζει στην "Αυγή" ο Θ. Πανωλιάσκος και ξεκαθαρίζει: "Εγώ προσωπικά και τα μέλη της Δημοτικής Συνεργασίας, δίνουμε τον αγώνα μας για την ανατροπή των εκπροσώπων των Μνημονίων και στον Δήμο Μάνδρας - Ειδυλλίας, ως συνέχεια της μεγάλης ανατροπής που έγινε στην Αττική με τη Ρ. Δούρου ως περιφερειάρχη και του Γ. Βασιλείου ως αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αττικής. Δίνουμε και αυτή την κρίσιμη εκλογική μάχη για τον τόπο μας χωρίς να πούμε μεγάλα λόγια, χωρίς να μοιράσουμε προεκλογικές υποσχέσεις, όπως δεν το κάναμε ποτέ. Και κυρίως δίνουμε αυτή τη μάχη χωρίς να παίξουμε με τον πόνο των συμπολιτών μας".

 

Επαναληπτική εκλογή και στην Τροιζηνία

Σε ράλι εκλογών βρίσκονται και στην Τροιζηνία, αφού ο Σ. Αθανασίου, που ήρθε τρίτος στον πρώτο γύρο, κατέθεσε ένσταση λόγω λάθους μεγέθους στα ψηφοδέλτια του Κ. Καραγιάννη, που ήρθε πρώτος. Ο Κ. Καραγιάννης ορκίσθηκε κανονικά, παρ' ότι η δικαστική απόφαση για επανάληψη των εκλογών είχε προηγηθεί της ορκωμοσίας. Αυτό προκάλεσε νέες καταγγελίες του Σ. Αθανασίου, ο οποίος έθεσε θέμα ισχύος των αποφάσεων που έχει υπογράψει ο Κ. Καραγιάννης μετά την ανάληψη των καθηκόντων του.

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Ο ανασχηματισμός και τα φαγωμένα πόμολα

Η περίοδος του λοκ ντάουν, την οποία πιστώνεται ο Κ. Μητσοτάκης ως μεγάλη διαχειριστική του επιτυχία, έχει συνδεθεί με μια σειρά από σκάνδαλα. Τα πιο σοβαρά από αυτά ήταν η λίστα Πέτσα, η υπόθεση με την κατάρτιση των επιστημόνων και η πανδημία των απευθείας αναθέσεων.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις