Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Τέσσερις νεκροί και 7882 τραυματίες ο προσωρινός απολογισμός της καταστολής στην Τουρκία

Κατά μέσο όρο τραυματίζονται 460 διαδηλωτές την ημέρα στην Τουρκία. Η Ένωση Ιατρικών Συλλόγων της Τουρκίας με ανακοίνωση της κάνει τον απολογισμό και μιλά για 7.882 τραυματίες και 4 νεκρούς σε 17 ημέρες από τις 31 Μαΐου μέχρι τις 17 Ιουνίου.

Κατά μέσο όρο τραυματίζονται 460 διαδηλωτές την ημέρα στην Τουρκία. Η Ένωση Ιατρικών Συλλόγων της Τουρκίας με ανακοίνωση της κάνει τον απολογισμό και μιλά για  7.882 τραυματίες και 4 νεκρούς σε 17 ημέρες  από τις 31 Μαΐου μέχρι τις 17 Ιουνίου. Αποκαλύπτει ακόμη  πως  υπάρχουν 59 περιπτώσεις βαριά τραυματισμένων με τη  ζωή των 6 εξ αυτών να διατρέχει κίνδυνο.

Από τους τραυματισμούς οι 100 είναι στο κεφάλι, ενώ συνολικά 11 άτομα έχασαν το μάτι τους από πλαστική σφαίρα ή από βλήμα δακρυγόνου.

Στην Κωνσταντινούπολη καταγράφηκαν 4.477 τραυματισμοί και ένας θάνατος, στην Αγκυρα 1.350 τραυματισμοί και ένας θάνατος, στη Σμύρνη 800 τραυματισμοί, ενώ έχασαν τη ζωή τους ένας πολίτης στην Αντιόχεια και ένας αστυνομικός στα Αδανα.
Συνολικά 11 άτομα έχασαν το μάτι τους από πλαστική σφαίρα ή από βλήμα δακρυγόνου.

Στο μεταξύ, ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν κάλεσε την κυβέρνηση Ερντογάν να επιδιώξει το διάλογο αντί της βίας. Ο Ερντογάν υποστήριξε πως η "συνωμοσία" εναντίον της κυβέρνησής του "απετράπη" χάρη στην κινητοποίηση των οπαδών του ενώ απέδωσε τα εύσημα στην αστυνομία λέγοντας πως "πέρασε το τεστ της δημοκρατίας"...

Δείτε όλα τα σχόλια
Κύριο άρθρο

Απολογισμός

Ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σε μια διαδικασία διεύρυνσης που θα τον αντιστοιχίσει πολιτικά και οργανωτικά στο 31,5% που πήρε στις πρόσφατες εκλογές. Στόχος είναι να εδραιωθεί ως μια δύναμη της Αριστεράς που θα αποτελεί, ταυτόχρονα, κορμό της προοδευτικής παράταξης.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις