Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Μεταρρυθμίσεις, όχι εκλογές

Αυταρχική αποκάλεσε την κίνηση του κλεισίματος της ΕΡΤ ο Ντανιέλ Κον Mπεντίτ, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε το προεδρείο της ευρωομάδας των Οικολόγων Πράσινων στην Αθήνα...

Αυταρχική αποκάλεσε την κίνηση του κλεισίματος της ΕΡΤ ο Ντανιέλ Κον Mπεντίτ, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε το προεδρείο της ευρωομάδας των Οικολόγων Πράσινων στην Αθήνα, το πρωί της Δευτέρας, με σκοπό την παρουσίαση της πρωτοβουλίας του κόμματος για την αλλαγή πορείας της Ευρώπης, με σκοπό την έξοδο από την κρίση. Λίγες ώρες αργότερα, κατά την επισκεψή του στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ, ο Ντ. Κον Mπεντίτ χαρακτήρισε καταστροφικό το ενδεχόμενο των εκλογών για την Ελλάδα, επισείοντας το ενδεχόμενο της Ακροδεξιάς. Στη συνέντευξη Τύπου μίλησαν επίσης η έτερη συμπρόεδρος της ευρωομάδας του κόμματος, Ρεμπέκα Χαρμς, και ο ευρωβουλευτής Νίκος Χρυσόγελος.

Μιλώντας για την απόφαση της κυβέρνησης να κλείσει την ΕΡΤ, ο Ντ. Κον Mπεντίτ έκανε λόγο για μια "απολυταρχική κίνηση", υπογραμμίζοντας ότι κανείς δεν μπορεί να "κατεβάζει τους διακόπτες". Αναφερόμενος στην οικονομική κρίση, σημείωσε την ανάγκη μεταρρυθμίσεων σε Ελλάδα και Ευρώπη και τόνισε πως πρέπει να υπάρξει μια συγκροτημένη εναλλακτική πρόταση στον νεοφιλελεύθερο μονόδρομο.

Κατά την επίσκεψή του στους απεργούς της ΕΡΤ, ο Ντ. Κον Mπεντίτ, σχολιάζοντας το ενδεχόμενο να στηθούν κάλπες, σημείωσε: "Αν πάτε σε εκλογές, θα είναι δράμα. Θα μπορούσε να δημιουργηθεί μια κυβέρνηση Δεξιάς - Ακροδεξιάς που θα ήταν καταστροφή. Η γνώμη μου είναι ότι η Ελλάδα χρειάζεται δράση, όχι εκλογές. Είχατε εκλογές μόλις πέρυσι".

Οι εξορυκτικές δραστηριότητες θα επιβαρύνουν το περιβάλλον, υπογράμμισε η Ρεμπέκα Χαρμς στο σχόλιό της για τα μεταλλεία χρυσού στις Σκουριές Χαλκιδικής. Επιπλέον, αναφερόμενη στην επίσκεψη που πραγματοποίησε στο κέντρο κράτησης μεταναστών στην Αμυγδαλέζα, τόνισε ότι οι συνθήκες κράτησης έχουν χειροτερέψει σε σχέση με την προηγούμενη επίσκεψή της, τον περασμένο Νοέμβριο.

Ο Νίκος Χρυσόγελος τόνισε πως οι Πράσινοι θέλουν μια δημόσια και όχι κρατική ή κυβερνητική ραδιοτηελόραση. Ακόμα, σημείωσε πως οι μεταρρυθμίσεις πρέπει να προχωρήσουν, αλλά με τη συμμετοχή και τη συναίνεση της κοινωνίας, ενώ διαπίστωσε πως το υπάρχον κοινωνικο-οικονομικό μοντέλο δεν είναι βιώσιμο.

Δείτε όλα τα σχόλια

Όλες οι Ειδήσεις