Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αυξημένες νεφώσεις
19 °C
17.0°C19.3°C
1 BF 85%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
14 °C
12.6°C14.5°C
1 BF 90%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
17 °C
17.0°C19.4°C
4 BF 82%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
21 °C
20.2°C21.5°C
4 BF 72%
ΛΑΡΙΣΑ
Ομίχλη
12 °C
11.9°C13.0°C
0 BF 100%
Στον πυρήνα της Ν.Δ. η ανοχή στην εργοδοτική παραβατικότητα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Στον πυρήνα της Ν.Δ. η ανοχή στην εργοδοτική παραβατικότητα

Να πάρει θέση η Ν.Δ. για τον εργοδότη και στέλεχός της Κωνσταντίνο Τρομπούκη, που ενώ απασχολεί αδήλωτη εργαζόμενη, παρεμπόδισε τον έλεγχο του ΣΕΠΕ και επιτέθηκε σε επιθεωρητή Εργασίας, καλεί την αξιωματική αντιπολίτευση το υπουργείο Εργασίας.

"Αποτελεί πρόκληση ένας εργοδότης που απασχολεί αδήλωτη εργαζόμενη, παρεμποδίζει έλεγχο του ΣΕΠΕ, υβρίζει και επιτίθεται σε επιθεωρητή Εργασίας, να έχει την απαίτηση να είναι υπεράνω του νόμου και επιπλέον να επιχειρεί να παραπληροφορήσει την κοινή γνώμη" σημειώνει το υπουργείο Εργασίας. "Ο λόγος για τον κ. Κωνσταντίνο Τρομπούκη, εργοδότη και στέλεχος της Ν.Δ. στη Χίο, ο οποίος θεωρεί ότι μπορεί να λειτουργεί σε καθεστώς ασυλίας από τους ελέγχους και να παραβιάζει την εργατική νομοθεσία, χωρίς να λογοδοτεί πουθενά".

Ο ειδικός γραμματέας του ΣΕΠΕ Πάνος Κορφιάτης έχει καταθέσει μηνυτήρια αναφορά σε βάρος του κ. Τρομπούκη, για την επίθεση κατά επιθεωρητή Εργασίας και την παρεμπόδιση ελέγχου του ΣΕΠΕ στη Χίο, στις 14 Ιουνίου 2019.

Αβάσιμοι ισχυρισμοί

Όσα ο κ. Τρομπούκης ισχυρίζεται σε δήλωσή του δεν αναιρούν το γεγονός ότι απασχολούσε αδήλωτη εργαζόμενη και δεν μπορούν να κρύψουν ότι επιτέθηκε στον επιθεωρητή του ΣΕΠΕ με βρισιές, απειλές και εκσφενδονίζοντας αντικείμενο, συμπεριφορά που προφανώς παρεμπόδισε τον έλεγχο. Ο ισχυρισμός δε του κ. Τρομπούκη ότι η εν λόγω εργαζόμενη ήταν ασφαλισμένη με εργόσημο είναι εντελώς αβάσιμος και δεν αποδεικνύει τίποτα, αφού η ασφάλιση με εργόσημο προβλέπεται μόνο για οικιακή εργασία, ενώ το εργόσημο που επικαλείται εκδόθηκε μετά τη χρονική στιγμή του ελέγχου. Η κάλυψη και η στήριξη της Ν.Δ. στον κ. Τρομπούκη επιβεβαιώνει ότι η ανοχή στην εργοδοτική παραβατικότητα και η αδρανοποίηση των ελεγκτικών μηχανισμών βρίσκονται στον πυρήνα της πολιτικής της Ν.Δ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL