Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
14.5°C18.7°C
2 BF 61%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
12.4°C18.0°C
1 BF 66%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
13.7°C16.0°C
2 BF 65%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
14.3°C18.0°C
0 BF 57%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
15.7°C15.7°C
1 BF 69%
Μειώθηκαν οι ώρες εργασίας, διασφαλίστηκαν οι μισθοί και τα επιδόματα εργασίας
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Μειώθηκαν οι ώρες εργασίας, διασφαλίστηκαν οι μισθοί και τα επιδόματα εργασίας

"Σε καμία περίπτωση δεν υπάρχει εργασία Δευτέρα με Κυριακή. Στο νέο καθεστώς λειτουργίας του εργοστασίου οι εργαζόμενοι δουλεύουν λιγότερες ώρες από το κλασικό σαραντάωρο που γνωρίζει ο μέσος Έλληνας. Αυτή ήταν η συμφωνία που έκανε το σωματείο με την εργοδοσία".

Την απάντηση αυτή έδωσε χθες μιλώντας στον ρ/σ Στο Κόκκινο 105,5 ο πρόεδρος των εργαζομένων στην εταιρεία "Παπαστράτος" Γιώργος Δρούγκας, ξεκαθαρίζοντας ότι με την επιχειρησιακή σύμβαση το ωράριο ρυθμίστηκε στις 37,3 ώρες εβδομαδιαίως, χωρίς καμία μείωση αποδοχών, ενώ οι εργαζόμενοι έχουν διασφαλισμένα τα όποια επιδόματα απορρέουν, όπως π.χ. νυχτερινό, βάρδιας, προσαύξηση 75% τις Κυριακές".

Αναλυτικά, όπως εξήγησε, «λόγω των αυξημένων αναγκών από τη νέα επένδυση των 400 εκατ. ευρώ από τη Phillip Morris για εκσυγχρονισμό του εργοστασίου και μετάβαση στις θερμαινόμενες ράβδους καπνού. Με λειτουργία του εργοστασίου Δευτέρα με Κυριακή.

Ωστόσο αυτό δεν περιελάμβανε σε καμία περίπτωση εργασία συναδέλφων μου Δευτέρα με Κυριακή» ξεκαθάρισε ο κ. Δρούγκας, προσθέτοντας: "Ίσα-ίσα, οι συνάδελφοί μου στο νέο καθεστώς λειτουργίας του εργοστασίου θα δουλεύουν λιγότερες ώρες από το κλασικό σαραντάωρο που γνωρίζει ο μέσος Έλληνας. Αυτή ήταν η συμφωνία που έκανε το σωματείο με την εργοδοσία».

Όπως προσέθεσε, «στην πλήρη ανάπτυξη του νέου μοντέλου με την αύξηση των παραγωγών, που προσδοκούμε να φτάσουμε στα 20 δισ. ευρώ (με πάνω από 80% εξαγωγικό προϊόν), ο εργαζόμενος στην 'Παπαστράτος' εργάζεται τέσσερις ημέρες συνεχές οκτάωρο με δύο ημέρες ανάπαυλα, δηλαδή μεσοσταθμικά 37,3 ώρες εβδομαδιαίως, χωρίς καμία μείωση αποδοχών και με όποια επιδόματα απορρέουν, νυχτερινό, βάρδιας, προσαύξηση 75% τις Κυριακές κ.λπ.».

Μέσα από αυτή τη συμφωνία επίσης προέκυψαν 400 νέες προσλήψεις για την αύξηση της παραγωγής του, τόνισε ο κ. Δρούγκας. Για όλα αυτά τα θετικά, το αντάλλαγμα ήταν η μετατροπή της λειτουργίας του εργοστασίου από Δευτέρα - Παρασκευή σε Δευτέρα - Κυριακή. Σε καμία περίπτωση της εργασίας στο εργοστάσιο, όπως επανέλαβε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL