Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
16.4°C20.1°C
4 BF 51%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
17.4°C21.5°C
3 BF 40%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.2°C20.5°C
3 BF 55%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.4°C21.0°C
5 BF 45%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
17.9°C18.9°C
2 BF 45%
Συνέδριο της ΓΣΕΕ / Συνέδριο της ΓΣΕΕ: Επιμένει σε κάλπες ο Παναγόπουλος
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Συνέδριο της ΓΣΕΕ / Συνέδριο της ΓΣΕΕ: Επιμένει σε κάλπες ο Παναγόπουλος

Να στηθούν κάλπες για την ανάδειξη νέας διοίκησης της ΓΣΕΕ, χωρίς επανάληψη διεξαγωγής συνεδρίου, επιδιώκει το απερχόμενο προεδρείο της Συνομοσπονδίας σε μια ύστατη προσπάθεια να αποτραπεί ο διορισμός προσωρινής διοίκησης από το Πρωτοδικείο.

“Είμαστε οριακά από άποψη χρόνου για την εκλογή διοίκησης. Θα το επιδιώξουμε όμως. Θα κάνουμε κι άλλη προσπάθεια για συνέδριο, αλλά χωρίς ομιλίες. Μόνο με τις εκλογικές διαδικασίες” τόνισε χθες μιλώντας στον Νews 247 στους 88,6 ο Γ. Παναγόπουλος προσθέτοντας: Μετά από 13 χρόνια εκλεγμένης πορείας δεν έχω ανάγκη να τοποθετηθώ από το Πρωτοδικείο, παρότι δέχομαι εισηγήσεις. Δεν έχω άλλα ανθρώπινα περιθώρια"...

Η ένταση πάντως με αφορμή τα όσα έγιναν στη Ρόδο έχει μεταφερθεί σε πολιτικό επίπεδο. Αργά την Πέμπτη το βράδυ η ΓΣΕΕ με ανακοίνωσή της κατηγόρησε την κυβέρνηση (!) για ανοχή στο ΠΑΜΕ και κοινές στοχεύσεις, ενώ σφοδρή επίθεση κατά της Νέας Δημοκρατίας εξαπέλυσε χθες το ΚΚΕ απαντώντας στα όσα υβριστικά και πρωτοφανή εκτοξεύτηκαν:

"Η 'σύμπτωση' συμφερόντων κυβέρνησης - ΠΑΜΕ, με την ανοχή της πρώτης, στην 'αλυσίδα' της διάλυσης σειράς Εργατικών Κέντρων και Ομοσπονδιών (τώρα και της ΓΣΕΕ), δεν συνιστά πλέον σύμπτωση και ούτε ως 'τυχαία' μπορεί πλέον να εκληφθεί. Δεν υπήρξε απλά ανοχή στη διαλυτική συμπεριφορά του ΠΑΜΕ (ΚΚΕ), υπήρξε διευκόλυνση. Η απουσία της κυβέρνησης σε συντελούμενες και αδιαμφισβήτητα παράνομες πράξεις και η 'παρουσία' μέσω των δηλώσεων κυβερνητικών παραγόντων (βλ. σημερινές δηλώσεις Νεφελούδη) μόνο ως διευκόλυνση στη διάλυση εκλαμβάνονται από τους εργαζόμενους και τα συνδικάτα" τονίζει η ΓΣΕΕ.

Απάντηση στη Ν.Δ.

Απάντηση στη Νέα Δημοκρατία και τη ΔΑΚΕ έδωσε το γραφείο Τύπου του ΚΚΕ σημειώνοντας ότι η "υπεύθυνη διακυβέρνηση" της Ν.Δ. και του κ. Μητσοτάκη είναι αντικομμουνισμός, εργοδοτικός συνδικαλισμός και τσάκισμα του εργατικού κινήματος, γιατί αυτό απαιτεί το κεφάλαιο. Τα στελέχη της Ν.Δ. στη ΓΣΕΕ, με χυδαία επίθεση στο ΚΚΕ και προσωπικά στον γενικό γραμματέα του, προσπαθούν να καλύψουν αυτό που ξέρουν όλοι οι εργαζόμενοι, ότι αποτελούν και αυτά τη συνδικαλιστική μαφία στο εργατικό κίνημα".

“Ο Παναγόπουλος είναι ο κύριος υπεύθυνος γι' αυτή την εξέλιξη. Θέλησε να εισάγει μέσα στο κίνημα την ίδια την εργοδοσία για να κατοχυρώσει όλες τις ανατροπές που έγιναν τα χρόνια των Μνημονίων, στις οποίες έβαλε πλάτη” απάντησε μέσω Νews 247 ο Χρήστος Κατσώτης, στη συνέντευξη του προέδρου της ΓΣΕΕ. Ο βουλευτής του ΚΚΕ επανέλαβε τα περί μαφίας μιας ομάδας της ηγεσίας της διοίκησης της ΓΣΕΕ αναφερόμενος στον κ. Κιουτσούκη. “Η Ν.Δ. τον είχε διαγράψει πριν από χρόνια για χρυσαυγίτικες επιθέσεις σε βάρος του Χατζηδάκη και άλλων και τώρα σιωπά” σημείωσε χαρακτηριστικά για τον γραμματέα της Συνομοσπονδίας.

Θα πρέπει να σημειωθεί πάντως ότι θέση αναφορικά με την κάλυψη που είχε το συνέδριο της ΓΣΕΕ στη Ρόδο έλαβε η ΕΣΗΕΑ, η οποία μέσω ανακοίνωσής της αναφέρει πως το Διοικητικό Συμβούλιο «στηλιτεύει την απόφαση του προεδρείου της ΓΣΕΕ να εμποδίσει την απρόσκοπτη κάλυψη των εργασιών του συνεδρίου της Συνομοσπονδίας στη Ρόδο από δημοσιογράφους».

Όπως τονίζεται σχετικά, «η ενημέρωση των πολιτών για τους προβληματισμούς, τις απόψεις και τις αποφάσεις του κορυφαίου συνδικαλιστικού οργάνου της χώρας είναι υποχρέωση».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL