Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Fake news με την περιφερειακή διευθύντρια των My Market

Το fake news με την περιφερειακή διευθύντρια των My Market που βασίστηκε σε αναφορές στελεχών του ΠΑΜΕ και διακινήθηκε διαδικτυακά αποκάλυψε το Left.gr.

Μέλος του ΠΑΜΕ Αλ. Αρβανιτίδης ισχυρίστηκε ότι η (πρώην) περιφερειακής διευθύντριας των My Market, που είχε στείλει τον κατάπτυστο κανονισμό του... «χαρούμενου εργαζόμενου» ήταν "στέλεχος" της «συνδικαλιστική παράταξη» του ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή την «Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση» στην Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΙΥΕ).

Η εν λόγω ψευδής είδηση «επιβεβαιώθηκε» σε διαδικτυακή ανάρτηση του προέδρου του Γενικού Συμβουλίου της ΑΔΕΔΥ, Κώστα Μπέση, που προσθέτει ότι η εν λόγω κυρία βρέθηκε πρόσφατα στην Καλαμάτα, στα πλαίσια του 37ου συνεδρίου της ΓΣΕΕ που ματαιώθηκε εν μέσω σφοδρής αντιπαράθεσης του ΠΑΜΕ με την ηγεσία της ΓΣΕΕ.

«Ουδεμία σχέση με την παράταξη και τον ΣΥΡΙΖΑ»

Το Left.gr επικοινώνησε το βράδυ του Σαββάτου 23/3 με τον επικεφαλής της παράταξης «Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση», Παναγιώτη Κυριακούλια, ο οποίος διέψευσε κατηγορηματικά ότι η εν λόγω διευθύντρια είχε οποιαδήποτε σχέση με την ΕΑΚ και φυσικά με τον ΣΥΡΙΖΑ. Δεν έχει εκλεγεί ποτέ σύνεδρος, σε κανένα συνέδριο της ΟΙΥΕ (άρα δεν θα μπορούσε να βρεθεί ως σύνεδρος στο συνέδριο της ΓΣΕΕ) και «απλά είχε ψηφίσει, μεταξύ περίπου 6.000 ακόμα συμμετεχόντων, στις εκλογές του κλαδικού σωματείου». Ο κ. Κυριακούλιας κάνει λόγο για προβοκάτσια του ΠΑΜΕ μπροστά στο αδιέξοδο που το έχει οδηγήσει η τακτική της διάλυσης όλων των διαδικασιών που δεν μπορεί να ελέγξει (βλέπε τα πρόσφατα συνέδρια των Εργατικών Κέντρων Θεσσαλονίκης και Κατερίνης, της ΟΙΥΕ και της ΓΣΕΕ).

«Άλλωστε ούτε το ΠΑΜΕ έθεσε κάποιο θέμα στο πρόσφατο συνέδιο (σ.σ.: το οποίο διαλύθηκε), γιατί απλούστατα, δεν υπάρχει», συμπληρώνει ο κ. Κυριακούλιας, παραπέμποντας και στη σχετική ανάρτηση της παράταξης στο facebook:

Το ψευδές της είδησης επιβεβαιώνει ακόμα και ο γνωστός «πράσινος» συνδικαλιστής και (απερχόμενος) πρόεδρος της ΟΙΥΕ, Δημ. Καταγεωργόπουλος, που μόνο για φιλοΣΥΡΙΖΑ στάση δεν μπορεί κάποιος να τον κατηγορήσει: 

«Εγώ δεν έχω συμφέρον να υπερασπιστώ το ΣΥΡΙΖΑ ή κάποια άλλη παράταξη, αλλά η κοινή λογική λέει ότι από τη στιγμή που η ΟΙΥΕ δεν έκανε συνέδριο (λόγω διάλυσης από το ΠΑΜΕ), πως θα μπορούσε οποιοσδήποτε εργαζόμενος από σωματείο μέλος της ΟΙΥΕ να έχει εκλεγεί σύνεδρος στη ΓΣΕΕ; Επίσης γνωρίζω ότι έγινε έρευνα στα μητρώα της ΟΙΥΕ και η αλήθεια είναι ότι η συγκεκριμένη ήταν απλό μέλος μεταξύ χιλιάδων άλλων μελών στο Συνδικάτο Τροφίμων και Σούπερ Μάρκετ Αττικής. Είχε γραφτεί ως μέλος όταν ήταν απλή εργαζόμενη του πρώην Βερόπουλου, τότε που γινόταν η μεταβίβαση της επιχείρησης και εγγράφονταν μαζικά οι εργαζόμενοι για να σώσουν τις θέσεις εργασίας τους. Η εργασιακή της εξέλιξη βέβαια ήταν απροσδόκητη...».

Πηγή: Left.gr

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Τι μάθαμε από την υπόθεση Δημάκη

Η υπόθεση του Βασίλη Δημάκη έληξε τελικά με την ικανοποίηση του αιτήματός του. Και η κατάληξη της υπόθεσης δείχνει ότι ο άνθρωπος αυτός, που διεκδίκησε το δικαίωμα να μορφωθεί και να αναδείξει τις δεξιότητές του, παρότι φυλακισμένος, ταλαιπωρήθηκε άδικα.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο