Live τώρα    
13°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
13 °C
10.1°C14.3°C
3 BF 77%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
12 °C
11.2°C13.3°C
2 BF 71%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
12 °C
11.0°C12.1°C
3 BF 80%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
13 °C
12.5°C14.3°C
3 BF 80%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
10.7°C11.9°C
4 BF 82%
ΓΣΕΕ: / ΓΣΕΕ: Εκλογικό συνέδριο στις 4 Απριλίου
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΓΣΕΕ: / ΓΣΕΕ: Εκλογικό συνέδριο στις 4 Απριλίου

Επανάληψη του ματαιωμένου συνεδρίου της Καλαμάτας σε μια fast track διαδικασία στις 4 Απριλίου αποφάσισε κατά πλειοψηφία η διοίκηση της ΓΣΕΕ στη χθεσινή συνεδρίασή της, ωστόσο μετά και τα νέα θλιβερά επεισόδια που σημειώθηκαν με πρωταγωνιστή τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ-ΚΚΕ, το τοπίο παραμένει εξαιρετικά ρευστό, όπως και το ενδεχόμενο ορισμού προσωρινής διοίκησης.

Και αυτό στην περίπτωση που το ΠΑΜΕ δεν αλλάξει τακτική ή κάνει προσφυγή για τυχόν παράτυπες διαδικασίες στον ορισμό ενός τυπικού -εκλογικού- συνεδρίου που επιδιώκει διακαώς η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ. Το ΠΑΜΕ δεν άλλαξε τακτική και με αφορμή την παρουσία του προέδρου της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Δημήτρη Καραγεωργόπουλου (είχε παραιτηθεί στο συνέδριο της Καλαμάτας αλλά μετά τη ματαίωση του συνεδρίου της Καλαμάτας, ανακάλεσε την παραίτηση) προχώρησε σε διάλυση και της χθεσινής διαδικασίας καθώς δεν έγινε δεκτή η απαίτησή του να μείνουν εκτός συνεδρίου τουλάχιστον 50 σύνεδροι της πλειοψηφίας τους οποίους θεωρεί παράτυπους.

Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γ. Παναγόπουλος αντέκρουσε αυτές τις κατηγορίες και ζήτησε να διεξαχθεί η συνεδρίαση της Ολομέλειας, η θητεία της οποίας λήγει στο τέλος του μήνα. Συγκεκριμένα, όπως υποστηρίζει η πλευρά Παναγόπουλου η θητεία της σημερινής διοίκησης της ΓΣΕΕ λήγει κατά μία νομική άποψη στις 21 Μαρτίου, οπότε είχε ολοκληρωθεί το προηγούμενο Συνέδριο της Συνομοσπονδίας ή ακόμα και στις 24 Απριλίου που η τωρινή διοίκηση είχε συγκροτηθεί σε σώμα πριν από δυο χρόνια. Στην ίδια λογική, σημειώνουν ότι αν δεν έχει προκηρυχθεί συνέδριο έως τη λήξη της θητείας της, η διοίκηση της ΓΣΕΕ κηρύσσεται έκπτωτη και διορίζεται νέα διοίκηση από το Πρωτοδικείο. Ωστόσο οι νομικοί της Συνομοσπονδίας διαβεβαιώνουν πως με την εκ νέου προκήρυξη του συνεδρίου σήμερα δεν τίθεται θέμα διορισμού διοίκησης από το Πρωτοδικείο.

Στην ίδια λογική με την ΠΑΣΚΕ-ΠΑΣΟΚ (Παναγόπουλος) κινείται η επίσημη ΔΑΚΕ (Κιουτσούκης), ενώ δείχνει να αποστασιοποιείται η άλλη συνδικαλιστική παράταξη της Δεξιάς, η "Ενότητα", η οποία ωστόσο είχε έρθει σε συμφωνία με την πλευρά Παναγόπουλου (πριν το συνέδριο της Καλαμάτας) με στόχο την απόλυτη πλειοψηφία στη ΓΣΕΕ, σε μια συμμαχία κατά τα πρότυπα "Ν.Δ. - ΚΙΝ.ΑΛΛ." σε πολιτικό επίπεδο.

Η χθεσινή απόφαση της πλειοψηφίας

Η Ολομέλεια της Διοίκησης της ΓΣΕΕ με ψήφους 30 από τους 41 παρόντες "αποφάσισε την πραγματοποίηση του 37ου συνεδρίου της ΓΣΕΕ, με σκοπό τη διενέργεια εκλογών για την ανάδειξη των καταστατικών οργάνων διοίκησής μας, στις 4.4.2019, ημέρα Πέμπτη, σε τόπο που θα εγγυάται την ασφαλή και ομαλή διεξαγωγή του. Για τον σκοπό αυτό πρέπει να εξουσιοδοτήσουμε την Εκτελεστική Επιτροπή της ΓΣΕΕ να αποφασίσει τον ακριβή τόπο διεξαγωγής του συνεδρίου μας αφού προηγηθεί σχετική έρευνα με σκοπό τη διασφάλιση της πραγματοποίησης του συνεδρίου και της ασφάλειας των συνέδρων".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL