Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Προοδευτική ανασύνταξη τώρα!

Του Γιώργου Αλεξανδράκη*

Η αύξηση της ανεργίας, οι απώλειες των εισοδημάτων και η διάλυση του κοινωνικού κράτους ήταν τα βασικά συστατικά της μνημονιακής συνταγής που επιλέχθηκε τα προηγούμενα χρόνια για τον κόσμο της μισθωτής εργασίας.

Εφαρμόστηκαν πολιτικές που βρήκαν τους εργαζόμενους ανοχύρωτους και απροετοίμαστους για να μπορέσουν να τις αντιμετωπίσουν από τις συνδικαλιστικές παρατάξεις που καθοδηγούσαν το συνδικαλιστικό κίνημα.

Ήρθε η ώρα να οριοθετήσουμε τη στρατηγική μας ως συνδικάτα για να διαμορφώσουμε τις συνθήκες εκείνες που θα μας οδηγήσουν στη σταδιακή ανάκτηση των απωλειών μας στη μεταμνημονιακή εποχή. Θα πρέπει να επιδιώξουμε να παρθούν όλες εκείνες οι πρωτοβουλίες που θα οδηγήσουν στην ανανέωση και ανασύνταξη του συνδικαλιστικού κινήματος.

Είναι σαφές και δεδομένο πλέον ότι προκύπτει εκ των πραγμάτων η ανάγκη της δημιουργίας μιας πανελλαδικής προοδευτικής συμμαχίας στα συνδικάτα. Μιας συμμαχίας που θα ξεπεράσει τον λαϊκισμό και τη δημαγωγία προτάσσοντας την αγωνιστικότητα, τον ρεαλισμό και την αποφασιστικότητα για τη διαμόρφωση όλων εκείνων των προοδευτικών όρων που θα συμβάλουν στη στήριξη και τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας και αμοιβής των εργαζομένων.

 

* Ο Γιώργος Αλεξανδράκης είναι εκπρόσωπος εργαζομένων στο Δ.Σ. της ΕΥΔΑΠ

Δείτε όλα τα σχόλια
Κύριο άρθρο

Τα ψέματα κάποτε τελειώνουν

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη συμπλήρωσε 100 μέρες. Ο απολογισμός είναι μια πολιτική fast track, που έχει στόχο βασικά τρεις στόχους. Την παλινόρθωση του παλαιοκομματισμού, την εξυπηρέτηση κάθε είδους συμφερόντων και την επίθεση στα εργασιακά δικαιώματα.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο