Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
14.5°C19.6°C
3 BF 59%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
13.5°C17.7°C
1 BF 73%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
14.3°C16.6°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
14.8°C18.0°C
1 BF 58%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
16.3°C16.3°C
1 BF 65%
37ο Συνέδριο ΓΣΕΕ / 37ο Συνέδριο ΓΣΕΕ: Από τους τραμπουκισμούς στην πλήρη απαξίωση...
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

37ο Συνέδριο ΓΣΕΕ / 37ο Συνέδριο ΓΣΕΕ: Από τους τραμπουκισμούς στην πλήρη απαξίωση...

Σε κλίμα έντασης και πρωτοφανούς συνδικαλιστικής απαξίωσης ξεκινούν αύριο στην Καλαμάτα οι εργασίες του 37ου Συνεδρίου της ΓΣΕΕ. Ακόμα και η διεξαγωγή του συνεδρίου θεωρείται αμφίβολη λόγω της συνδικαλιστικής αντιδικίας του ΠΑΜΕ κυρίως με την ΠΑΣΚ και με επίδικο την οριστική ματαίωση (από το ΠΑΜΕ) του συνεδρίου της μεγαλύτερης οργάνωσης στον ιδιωτικό τομέα.

Το ΠΑΜΕ, επικαλούμενο αδιαφανείς (πραγματικούς σε μεγάλο βαθμό) όρους εκλογής του προέδρου της ΟΙΥΕ και στελέχους της ΠΑΣΚ Δημ. Καραγεωργόπουλου (εξελέγη τελικά από την Ομοσπονδία "Τυχερών Παιχνιδιών") μετά την οριστική ματαίωση "με το έτσι θέλω" της ΟΙΥΕ, απειλεί και τη συνοχή του συνεδρίου. Προκειμένου αφενός να καλύψει κυρίως πολιτικά ελλείμματα του κομματικού του φορέα (ΚΚΕ) και αφετέρου να κρατήσει σχετικά υψηλά ποσοστά στο συνδικαλιστικό κίνημα για τη δύσκολη επόμενη μέρα των εθνικών εκλογών. Από την πλευρά της η ΠΑΣΚ έχει "στήσει" συνεργαζόμενη πλειοψηφία με τμήμα της συνδικαλιστικής Δεξιάς επιδιώκοντας πρόβα συγκυβέρνησης "ΠΑΣΟΚ - Ν.Δ.".

Όπως αναφέραμε, το συνέδριο της ΟΙΥΕ ματαιώθηκε οριστικά και θα επιχειρηθεί διορισμός προσωρινής διοίκησης από τον Απρίλιο, με αποτέλεσμα η ομοσπονδία να μην εκπροσωπηθεί από τους 25 συνέδρους που της αναλογούν στο συνέδριο της ΓΣΕΕ.

Η ΟΙΥΕ με ανακοίνωσή της κατηγορεί το ΠΑΜΕ για τραμπουκισμό τονίζοντας ότι, αφού διέλυσε το συνέδριο της ομοσπονδίας, κατέθεσε μέσα σε 15 ώρες αίτηση ασφαλιστικών μέτρων για διορισμό προσωρινής διοίκησης αποτελούμενης μόνο από 21 μέλη του ΠΑΜΕ!

Επίσης το ΜΕΤΑ σε ανακοίνωσή του κατηγορεί το ΠΑΜΕ ότι "συμμετείχε με δικά του ψηφοδέλτια και δικά του πρωτοκλασάτα στελέχη στις εκλογές των σωματείων που σήμερα καταγγέλλει ως 'εργοδοτικά', οι οποίες έγιναν με απόλυτη διαφάνεια και δημοκρατία και από τις οποίες μάλιστα εξέλεξε και μερικούς αντιπροσώπους στην ΟΙΥΕ. Από την άλλη πλευρά, μόλις διαπίστωσε ότι οι πραγματικοί εργαζόμενοι του γύρισαν την πλάτη και καταποντίστηκε στις εκλογές, ανακάλυψε παρεμβάσεις διευθυντών και εργοδοσίας".

Να σημειώσουμε τέλος ότι στο συνέδριο της ΓΣΕΕ συμμετέχουν συνολικά 350 σύνεδροι, οι οποίοι εκπροσωπούν 146 Εργατικά Κέντρα και ομοσπονδίες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL