Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Εκτός συνεδρίου ΓΣΕΕ οι ιδιωτικοί υπάλληλοι

Το ΠΑΜΕ ματαίωσε το συνέδριο της ΟΙΥΕ

Η κίνηση του ΠΑΜΕ φαίνεται αρκετά στοχευμένη, καθώς εκτός συνεδρίου της ΓΣΕΕ θα βρεθούν μεγάλοι κλάδοι εργαζομένων από τον χώρο του εμπορίου και των τροφίμων. Συμπτωματικά, οι χώροι με ενεργούς συνδικαλιστές, πραγματικές διαπραγματεύσεις και συμφωνίες για αυξήσεις μισθών!

Η εικόνα πλήρους απαξίωσης του συνδικαλιστικού κινήματος, μια μέρα πριν ξεκινήσει το 37ο συνέδριο της ΓΣΕΕ στην Καλαμάτα, επιβεβαιώθηκε χθες με την (τρίτη) ματαίωση του συνεδρίου της Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων (ΟΙΥΕ). Με το έτσι θέλω ουσιαστικά, το ΠΑΜΕ, επικαλούμενο την γνωστή ιστορία περί νόθων αντιπροσώπων, που αφορά κυρίως την πλευρά της ΠΑΣΚΕ, ματαίωσε το συνέδριο της μεγαλύτερης ομοσπονδίας στον ιδιωτικό τομέα.

Μετά τη χθεσινή εξέλιξη, η μεγαλύτερη ομοσπονδία εργαζομένων δεν θα συμμετάσχει στο συνέδριο της ΓΣΕΕ, το οποίο πλέον τείνει να εξελιχθεί σε παρωδία! Η κίνηση του ΠΑΜΕ (ασχέτως τι θα βγάλουν τα ασφαλιστικά μέτρα που έχουν κατατεθεί) φαίνεται αρκετά στοχευμένη, καθώς εκτός συνεδρίου θα βρεθούν μεγάλοι κλάδοι εργαζομένων από τον χώρο του εμπορίου και των τροφίμων. Συμπτωματικά, οι χώροι με ενεργούς συνδικαλιστές, πραγματικές διαπραγματεύσεις και συμφωνίες για αυξήσεις μισθών!

Η ΟΙΥΕ είχε κατηγορήσει το ΠΑΜΕ για προπηλακισμούς και επιθέσεις σε συνέδρους, για «συντονισμένη επιχείρηση προκειμένου να συγκαλυφθούν καταγεγραμμένες νοθείες και παρατυπίες σε ελεγχόμενα από το ΠΑΜΕ σωματεία, γεγονός που πιστοποιείται τόσο με δικαστικές αποφάσεις όσο και από πρακτικά και λοιπά νομιμοποιητικά που φέρουν υπογραφές και ενστάσεις δικαστικών αντιπροσώπων».

Η παράταξη Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση καταγγέλλει μέσω social media τις πρακτικές του ΠΑΜΕ, χαρακτηρίζοντάς το «εν κρυπτώ παράταξη της εργοδοσίας, που προσπαθεί να διαλύσει τις εργατικές οργανώσεις», ενώ από την πλευρά τους τα μέλη του ΠΑΜΕ που κατέλαβαν την αίθουσα του «Caravel», στην οποία είχε προγραμματιστεί η διεξαγωγή του συνεδρίου, έκαναν λόγο για απόπειρα διεξαγωγής συνεδρίου «με εργοδότες και νόθους αντιπροσώπους».

 

 

 

 

 

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Ναι, αλλά ο Τσίπρας έφερε Μνημόνια

Μπορεί τα κανάλια να δοξάζουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη, αλλά στον πραγματικό κόσμο η κατάσταση δεν είναι καθόλου ρόδινη. Υπάρχουν τεράστιες δυσκολίες, το κλίμα κάθε άλλο παρά αισιόδοξο είναι, η πολυδιαφημισμένη ρευστότητα πέφτει με το σταγονόμετρο.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις