Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
18.2°C20.7°C
5 BF 51%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
10.9°C16.6°C
4 BF 60%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
16.6°C18.3°C
4 BF 73%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
18.2°C19.8°C
3 BF 66%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
14.9°C18.4°C
2 BF 63%
Νίκος Ηλιόπουλος: / Νάσος Ηλιόπουλος: Οι αιτήσεις για τους νέους πτυχιούχους έχουν ξεπεράσει ήδη το 10%
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Νίκος Ηλιόπουλος: / Νάσος Ηλιόπουλος: Οι αιτήσεις για τους νέους πτυχιούχους έχουν ξεπεράσει ήδη το 10%

Στην υλοποίηση προγραμμάτων στο πλαίσιο των Ενεργητικών Πολιτικών Απασχόλησης για μακροχρόνια ανέργους, ανέργους με χαμηλή εξειδίκευση αναφέρθηκε ο υφυπουργός Εργασίας Νάσος Ηλιόπουλος, τονίζοντας ότι συνέβαλαν σε ένα θετικό οικονομικό κλίμα.

Ειδικότερα, αναφερόμενος στα ανοιχτά προγράμματα Νέων Θέσεων Εργασίας, σημείωσε ότι «τα έντεκα αυτά προγράμματα καλύπτουν όλο το ηλικιακό φάσμα αλλά και μια πληθώρα κοινωνικών ομάδων και κατηγοριών. Κρίσιμο όμως στοιχείο της νέας αντίληψης για τα προγράμματα καταπολέμησης ανεργίας είναι η υλοποίηση δράσεων για νέους επιστήμονες. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελούν τόσο το πρόγραμμα αυξημένης επιδότησης των 6.000 νέων θέσεων εργασίας σε τομείς έξυπνης ειδίκευσης για νέους πτυχιούχους, πρόγραμμα για το οποίο, αν και άνοιξε στο τέλος της χρονιάς, οι αιτήσεις έχουν ξεπεράσει ήδη το 10%, όσο και το πρόγραμμα των 5.500 νέων επιστημόνων στον δημόσιο τομέα, με απορρόφηση στο 78%».

Ο υφυπουργός επισήμανε πως το πιλοτικό πρόγραμμα “Ανοιχτό Πλαίσιο” που υλοποιείται στην Ελευσίνα “είναι μια εικόνα από το μέλλον, αφού αλλάζει την αρχή της ιστορίας. Πλέον, ο άνεργος δεν περιμένει από το υπουργείο ή τον ΟΑΕΔ να προκηρύξει ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα, αλλά ο ίδιος μέσω της διαδικασίας του profiling κατευθύνεται σε στοχευμένες δράσεις που ταιριάζουν με το 'ατομικό σχέδιο δράσης' το οποίο συγκροτείται ειδικά για αυτόν».

Τέλος, όσον αφορά το ειδικό πρόγραμμα για τη Δυτική Μακεδονία, ο Ν. Ηλιόπουλος τόνισε ότι «η επιλογή της δημιουργίας αυτού του στοχευμένου προγράμματος δεν είναι τυχαία, αφού η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας παραμένει η Περιφέρεια με την υψηλότερη ανεργία στη χώρα», ενώ σε σχέση με το πρόγραμμα της 2ης Επιχειρηματικής Ευκαιρίας υπογράμμισε πως «ο ΟΑΕΔ ξαναμπαίνει ενεργά στον αγώνα για τη στήριξη της επιχειρηματικότητας».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL