Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
23.0°C25.9°C
3 BF 34%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
25 °C
23.4°C26.5°C
2 BF 33%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.0°C24.4°C
2 BF 51%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.7°C21.0°C
2 BF 71%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
24.0°C24.0°C
1 BF 40%
Ανδρέας Νεφελούδης: / Ανδρέας Νεφελούδης: Θα παρέμβουμε άμεσα αν δεν εφαρμοστεί η αύξηση του κατώτατου μισθού
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ανδρέας Νεφελούδης: / Ανδρέας Νεφελούδης: Θα παρέμβουμε άμεσα αν δεν εφαρμοστεί η αύξηση του κατώτατου μισθού

Αντιμέτωποι με βαριά πρόστιμα θα είναι οι εργοδότες που δεν θα εφαρμόσουν την αύξηση του κατώτατου μισθού, όπως δήλωσε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εργασίας Ανδρέας Νεφελούδης, ο οποίος ζήτησε την άμεση συμμόρφωσή τους.

«Πρόκειται για βαριά παράβαση που ελέγχεται εύκολα καθώς έχουμε τα πληροφοριακά συστήματα και γνωρίζουμε πού υπάρχουν εργαζόμενοι με κατώτατο μισθό. Να προσέχουν πολύ οι εργοδότες» σημείωσε μιλώντας στην ΕΡΤ1 και κάλεσε τους εργαζόμενους να προχωρήσουν σε επώνυμες ή ανώνυμες καταγγελίες σε περίπτωση που δεν εφαρμοστεί η αύξηση. Σε αυτήν την περίπτωση το υπουργείο Εργασίας θα παρέμβει άμεσα, όπως είπε ο γ.γ. του υπουργείου Εργασίας Ανδρ. Νεφελούδης.

Συνεχίζοντας ανέφερε ότι έχει βοηθηθεί το επιχειρείν με μέτρα στήριξης (μειώσεις στις ασφαλιστικές εισφορές των ελεύθερων επαγγελματιών, μείωση φορολογίας στις επιχειρήσεις, επιδότηση ασφαλιστικών εισφορών για νέες θέσεις εργασίας), αν και δεν απέκλεισε και νέα μέτρα.

Σχετικά με τα δάνεια του ΟΕΚ με επιδότηση του επιτοκίου από τις τράπεζες, ο Ανδρέας Νεφελούδης σημείωσε ότι σύντομα θα υπάρξουν ανακοινώσεις, καθώς ο σχεδιασμός της κυβέρνησης βρίσκεται στο τελευταίο στάδιο.

Αναφερόμενος στον τραπεζικό τομέα ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εργασίας τόνισε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να μη χαθεί ούτε μία θέση εργασίας, κάτι το οποίο προσπαθεί να διασφαλίσει με κάθε τρόπο.

«Πλέον υπάρχει καλός βαθμός συμμόρφωσης στις τράπεζες μετά τις σκληρές παρεμβάσεις που κάναμε. Έχουμε βάλει πολύ υψηλά πρόστιμα για παραβίαση ωραρίου, ενώ κλείσαμε μέχρι υποκατάστημα. Στον τραπεζικό χώρο είναι καλύτερα τα πράγματα και μπορούμε να πάμε ακόμα καλύτερα. Να βρούμε τη φόρμουλα που θα προστατεύει και τους εργαζόμενους και το επιχειρείν» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Τέλος, ο Ανδρ. Νεφελούδης έκανε έμμεση αναφορά στην εταιρεία Wolt, η οποία, όπως είπε, θεωρητικά κάνει υπηρεσίες ντελίβερι στη λογική της Uber. «Nοικιάζει όσους έχουν μηχανάκι για να κάνουν ντελίβερι ενώ δεν υπάρχουν εργασιακές σχέσεις. Το κοιτάμε νομικά, πρέπει να εφαρμοστεί η νομοθεσία» τόνισε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL