Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Τ. Πετρόπουλος: Όχι επιστροφή στο παρελθόν

Εκδήλωση του τμήματος Οικονομίας και Ανάπτυξης ΣΥΡΙΖΑ - Πολλοί επιχαίρουν από την προσδοκία ότι θα διαλυθεί ο ΕΦΚΑ και θα επανέλθουν οι εισφορές των 800 ευρώ που έκλειναν τα μαγαζιά...

Οι θεαματικά μειωμένες εισφορές που καταβάλλει από την 1η.1.2017 (μετά τη δημιουργία του ΕΦΚΑ) η συντριπτική πλειονότητα των ελεύθερων επαγγελματιών και η επικείμενη ρύθμιση των οφειλών σε έως 120 δόσεις βρέθηκαν στο επίκεντρο της εκδήλωσης που οργάνωσε ο Τομέας Οικονομίας και Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ προχθές Τετάρτη στο ΕΒΕΑ, με ομιλητή τον υφυπουργό Κοινωνικής Ασφάλισης Τάσο Πετρόπουλο και συντονιστή το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ και υπεύθυνο του Τομέα Οικονομίας και Ανάπτυξης του κόμματος Νίκο Σκορίνη. Στην εκδήλωσε παραβρέθηκαν εκπρόσωποι των ΜμΕ (ΓΣΕΒΕΕ, ΕΣΕΕ), Επιμελητηρίων και ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ Κ. Μίχαλος.

Ο Τ. Πετρόπουλος επισήμανε τον κίνδυνο επιστροφής στις παλιές εισφορές και στα λουκέτα σε περίπτωση απόσχισης των ελεύθερων επαγγελματιών και των αυτοαπασχολουμένων από τον ΕΦΚΑ, όπως κάποιοι διεκδικούν ζητώντας την κατάργηση του Ν. 4387/16.

Φωτογραφίζοντας ακόμα περισσότερο τη Νέα Δημοκρατία και τις θέσεις που κατά καιρούς έχει διατυπώσει για την κοινωνική ασφάλιση, σημείωσε: «Πολλοί επιχαίρουν από την προσδοκία ότι θα διαλυθεί ο ΕΦΚΑ στα εξ ων συνετέθη, θα ξαναγίνουν οι ελεύθεροι επαγγελματίες ασφαλισμένοι του πρώην ΟΑΕΕ, του ΤΕΒΕ, με τις μεγάλες εισφορές και τις μεγάλες κλίμακες, δηλαδή ότι θα επανέλθουν οι εισφορές των 800 ευρώ που έκλειναν τα μαγαζιά. Δεν ξέρω ποιος μπορεί να… χαίρεται με αυτή την προοπτική» υπογράμμισε ο υφυπουργός.

Τον Μάρτιο η πλατφόρμα

Να σημειώσουμε ότι, σύμφωνα με πληροφορίες, η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας επιθυμεί αρχές Μαρτίου να είναι σε θέση να τεθεί η ρύθμιση σε εφαρμογή μέσα από την ηλεκτρονική εφαρμογή του ΕΦΚΑ προκειμένου στη ρύθμιση των 120 δόσεων να μπορούν να ενταχθούν 550.000 ελεύθεροι επαγγελματίες, 22.000 επιστήμονες και 350.000 αγρότες που έχουν συνολικές οφειλές 16 δισ. ευρώ από τα προηγούμενα χρόνια.

Όπως αναφέρουν πηγές του υπουργείου, για χρέη έως 3.000 ευρώ οι δόσεις θα είναι 36, ενώ για μεγαλύτερα χρέη οι δόσεις θα είναι για όλους 120. Επίσης, δεν θα υπάρχουν περιουσιακά ή εισοδηματικά κριτήρια για την ένταξη στη ρύθμιση, αλλά με βάση το ύψος του χρέους θα προσδιορίζεται το μέγιστο πλήθος των δόσεων. Τέλος, όποιος δεν ενταχθεί σε αυτή την «τελευταία ευκαιρία» που δυνητικά αφορά 900.000 και πλέον μη μισθωτούς με οφειλές προς τον ΕΦΚΑ θα βρεθεί άμεσα αντιμέτωπος με αναγκαστικά μέτρα είσπραξης από το ΚΕΑΟ.

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Είμαστε μια ωραία ατΜΜΕσφαιρα

Αξίζει να θυμηθεί κάποιος πώς ήταν το κλίμα στα ΜΜΕ επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Μια συνεχής κραυγή αγωνίας για οτιδήποτε, από επιχειρήσεις που υπερφορολογούνται και την επιχειρηματικότητα που καταδιώκεται μέχρι υπουργούς που καπνίζουν και αργόμισθους μετακλητούς...

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις