Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Π. Κορφιάτης: Τσουχτερά πρόστιμα σε όσους δεν εφαρμόσουν την αύξηση του κατώτατου μισθού (Video)

Από 6.000 ευρώ ξεκινάνε τα πρόστιμα - «Δεν πάμε στην τύχη, έχουμε συγκεκριμένο σχέδιο» τονίζει ο ειδικός γραμματέας του ΣΕΠΕ

Αντιμέτωποι με τσουχτερά πρόστιμα θα είναι οι εργοδότες που δε θα εφαρμόσουν την αύξηση του κατώτατου μισθού που βρίσκεται σε ισχύ από 1 Φεβρουαρίου, όπως δήλωσε ο ειδικός γραμματέας του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ) Πάνος Κορφιάτης.

Η μη συμμόρφωση θεωρείται πολύ υψηλή παράβαση, με τα πρόστιμα να ξεκινούν από 6.000 ευρώ, εξήγησε ο Π. Κορφιάτης μιλώντας στην ΕΡΤ1 και ανέλυσε το επιχειρησιακό σχέδιο του ΣΕΠΕ.

«Δεν πάμε στην τύχη, έχουμε συγκεκριμένο σχέδιο. Το μεγάλο πλεονέκτημα είναι ότι βρίσκονται στο πληροφοριακό σύστημα ΕΡΓΑΝΗ όλα τα στοιχεία που αφορούν αμοιβές, ωράρια, προσλήψεις – αποχωρήσεις. Γνωρίζουμε συνολικά και συγκεκριμένα ποιες επιχειρήσεις είναι υποχρεωμένες να προσαρμόσουν τον νέο κατώτατο μισθό. Ανά πάσα στιγμή έχουμε τη δυνατότητα να ελέγξουμε τη συμμόρφωσή τους και να προσαρμόσουμε τους ελέγχους μας αντίστοιχα» επισήμανε ο Πάνος Κορφιάτης.

Όπως είπε, οι εργοδότες έχουν περιθώριο μέχρι 28 Φεβρουαρίου να δηλώσουν τις νέες αποδοχές στο ΕΡΓΑΝΗ. «Θα ήταν λάθος επιλογή να πιστεύει κανείς ότι δε θα μπορεί να προσαρμοστεί στην αύξηση του κατώτατου μισθού. Ακόμα και μέσα από το πληροφοριακό σύστημα μπορεί το ΣΕΠΕ να κάνει έλεγχο, να καλέσει εταιρεία σε γραπτές εξηγήσεις και αν δεν συμμορφωθεί, να προχωρήσει σε κυρώσεις» συμπλήρωσε ο ειδικός γραμματέας του ΣΕΠΕ.

Παράλληλα δήλωσε ότι η Επιθεώρηση Εργασίας γνωρίζει ποιες επιχειρήσεις θα μπορούσαν να παρακάμψουν με μη νόμιμο τρόπο την αύξηση του κατώτατου. «Αυτές οι επιχειρήσεις μπαίνουν σε προτεραιότητα ελέγχου» ανέφερε ο Π. Κορφιάτης, ο οποίος στάθηκε στην συνολική θεσμική και ελεγκτική προσπάθεια του ΣΕΠΕ ώστε να στηθεί ξανά η εργασία στα πόδια της.

Συντάκτης: avgi.gr

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Θέλουν Μνημόνια για να εφαρμόσουν το πρόγραμμά τους

Τις ημέρες αυτές, και εν όψει της συνόδου που θα πάρει τις αποφάσεις για το ταμείο ανάκαμψης, η Ιταλία, η Ισπανία και η Πορτογαλία εκδηλώνουν από κοινού έντονη διπλωματική κινητικότητα προκειμένου να διασφαλίσουν ότι η ενίσχυση στις χώρες του Νότου δεν θα συνοδεύεται από Μνημόνια και οικονομική επιτήρηση.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις