Live τώρα    
13°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
11.7°C15.2°C
4 BF 82%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
13.0°C16.8°C
3 BF 55%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
15 °C
14.9°C17.0°C
2 BF 65%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
17.1°C19.8°C
3 BF 49%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
14 °C
13.9°C15.2°C
2 BF 77%
Εφη Αχτσιόγλου: / Εφη Αχτσιόγλου: Κάτω από το αφορολόγητο ο νέος κατώτατος μισθός
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Εφη Αχτσιόγλου: / Εφη Αχτσιόγλου: Κάτω από το αφορολόγητο ο νέος κατώτατος μισθός

"Οι εργαζόμενοι που λαμβάνουν τον κατώτατο μισθό εξακολουθούν να βρίσκονται κάτω από το αφορολόγητο όριο» επανέλαβε χθες η Έφη Αχτσιόγλου στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ.

"Ο νέος ενιαίος αυξημένος κατώτατος μισθός είναι νόμος και θα τον τηρήσουν οι εργοδότες, γιατί γνωρίζουν ότι θα ήταν εντελώς λάθος από την πλευρά τους να κάνουν μία τόσο πρόδηλη παράβαση, η οποία θα τους οδηγούσε την αμέσως επόμενη μέρα να πληρώνουν πολλαπλάσια σε πρόστιμα", σημείωσε η υπουργός Εργασίας.

Αναφερόμενη στη στάση της Ν.Δ., σχετικά με το μέτρο της μείωσης του αφορολόγητου το 2020, επισήμανε ότι «η πρόθεση της κυβέρνησης είναι να προχωρήσει στην ακύρωση του μέτρου αυτού», αντιθέτως «η αξιωματική αντιπολίτευση το έχει εισαγάγει στο πρόγραμμά της» και αυτό έγινε σαφές από την τοποθέτηση του Κ. Μητσοτάκη στη ΔΕΘ, όπου «ξεδίπλωσε το συνολικό του πρόγραμμα για την επόμενη μέρα και εμπεριείχε τη μείωση του αφορολόγητου. Ο τρόπος που εκφράστηκε για το αφορολόγητο θεωρούσε δεδομένη τη μείωση αυτή, εξάλλου έτσι μόνο θα έστεκε και δημοσιονομικά το δικό του πρόγραμμα».

Η Ν.Δ. εκτίθεται γιατί «επενδύει για ακόμα μία φορά στην καταστροφολογική αντιπολιτευτική γραμμή» σημείωσε η Έφη Αχτσιόγλου, υπογραμμίζοντας ότι η κυβέρνηση «όπως ακριβώς έκανε και με το μέτρο της περικοπής των συντάξεων, το οποίο ακύρωσε, δουλεύει εντατικά προκειμένου να αποσυρθεί και το μέτρο της μείωσης του αφορολόγητου», που επίσης δεν είναι ούτε δημοσιονομικά ούτε διαρθρωτικά αναγκαίο.

Η Έφη Αχτσιόγλου τόνισε, επίσης, ότι «η αύξηση του κατώτατου μισθού σε μία οικονομία όπως η ελληνική συνιστά αναπτυξιακό παράγοντα, γιατί τονώνει την εσωτερική ζήτηση και την κατανάλωση και δίνει ώθηση στην οικονομία».

Σημείωσε, ακόμα, ότι η κυβέρνηση ενισχύει την επιχειρηματικότητα μέσω της μείωσης των ασφαλιστικών εισφορών των μη μισθωτών, όπου το ασφάλιστρο για την κύρια σύνταξη από 20% έπεσε στο 13,33%, έχει ήδη νομοθετήσει τη μείωση της φορολογίας των επιχειρήσεων κατά 1% κατ’ έτος, ενώ για την πρόσληψη νέων ή μακροχρόνια ανέργων οι εργοδοτικές εισφορές εκπίπτουν της φορολογίας προσαυξημένες κατά 50%".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL