Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
14.7°C18.4°C
4 BF 63%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
16.3°C19.7°C
3 BF 46%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
17.1°C18.3°C
2 BF 61%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
18.2°C19.8°C
6 BF 53%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
16.8°C18.5°C
0 BF 48%
Τάσος Πετρόπουλος / Τάσος Πετρόπουλος: Η καταβολή της αύξησης διασφαλίζεται μέσω της ΕΡΓΑΝΗΣ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Τάσος Πετρόπουλος / Τάσος Πετρόπουλος: Η καταβολή της αύξησης διασφαλίζεται μέσω της ΕΡΓΑΝΗΣ

Μέσω της «Εργάνης» και της διαδικασίας υποβολής της αναλυτικής περιοδικής δήλωσης στον ΕΦΚΑ, θα διασφαλιστεί πλήρως η καταβολή της αύξησης στον κατώτατο μισθό και η κατάργηση του υποκατώτατου για τους νέους ηλικίας κάτω των 25ετών, δήλωσε χθες ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Τάσος Πετρόπουλος, στον Alpha 98,9.

«Αυτό τον μήνα, μετά από δέκα χρόνια, 660.000 εργαζόμενοι βλέπουν αυξήσεις μισθών. Η αύξηση είναι 64 ευρώ τουλάχιστον, χωρίς τις τριετίες και 140 ευρώ για όσους είναι ηλικίας κάτω των 25 ετών... Και ανάλογα με τις τριετίες, η αύξηση αυτή μεγαλώνει» είπε ο Τ. Πετρόπουλος υπογραμμίζοντας ότι «η 'Εργάνη' θα 'κλειδώνει' στο ύψος που πρέπει να διαμορφωθούν οι μισθοί. Το ίδιο θα συμβαίνει και για τις αναλυτικές περιοδικές δηλώσεις που υποβάλλονται στον ΕΦΚΑ. Δεν θα μπορούν να κάνουν οι επιχειρήσεις διαφορετικά».

Αναφορικά με την αύξηση του κατώτατου μισθού, ο Τ. Πετρόπουλος σημείωσε τα εξής:

«Πάρα πολλές συλλογικές συμβάσεις ισχύουν ήδη και δίνουν πολύ υψηλότερους μισθούς από τον κατώτατο... Οι κατώτατοι μισθοί για τους οποίους μιλάμε, είναι στις πολύ μικρές επιχειρήσεις για τις οποίες η κυβέρνηση φροντίζει να βάλει σε εφαρμογή μέτρα που τους ανακουφίζουν.

Προχωράμε σε μείωση των ασφαλιστικών οφειλών που στραγγαλίζει τους επιχειρηματίες... Πολύ γρήγορα θα γίνει η μείωση των ασφαλιστικών οφειλών. Η ρύθμιση σε έως 120 δόσεις είναι μέτρο αναπτυξιακό γιατί θα δώσει ώθηση στην αγορά και θα ελαφρύνει πολύ τη θέση των μικρομεσαίων. Αυτό το μέτρο είναι απείρως πιο θετικό από την αύξηση στον κατώτατο μισθό. Οι ωφέλειες θα είναι τεράστιες.

Η συνταγή να κλείνει η... στρόφιγγα και ο κόσμος να μην πίνει νερό για να υπάρχει ανάπτυξη, εφαρμόστηκε. Στο προηγούμενο διάστημα η χώρα υπέστη αυτή τη συνταγή» σημείωσε, χαρακτηριστικά ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης.

Σχετικά με τις διεκδικήσεις αναδρομικών, ο Τ. Πετρόπουλος δήλωσε ότι «δική μας επιδίωξη είναι πάντα η βελτίωση της ζωής του ανθρώπου για όσα έχασαν τα προηγούμενα χρόνια. Πρόκειται για περικοπές που έγιναν από τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ. Δεν θα τις υποστηρίξουμε αυτές τις περικοπές. Όπως και δεν τις υποστηρίξαμε. Είναι, όμως, και το δημοσιονομικό περιθώριο, του κοινού ταμείου που έως τώρα έχουμε δημιουργήσει ως χώρα μέσα από τους αγώνες που κάναμε την προηγούμενη περίοδο να βελτιώσουμε τα οικονομικά της χώρας... Θα ανταποκριθούμε στον βαθμό που αυτό είναι δυνατό, αν τελικά πράγματι το ΣτΕ πάρει μια τέτοια απόφαση. Δεν μπορώ να προδικάσω τη σκέψη του ΣτΕ» συμπλήρωσε, υπενθυμίζοντας ότι «η δική μας κυβέρνηση θα συνεχίσει να προσπαθεί να βελτιώνει τα πράγματα. Προφανώς αυτό κάνει και χωρίς να περιμένει τις αποφάσεις των δικαστηρίων. Το κάναμε και για τα ειδικά μισθολόγια. Πληρώσαμε όλους. Δεν πληρώσαμε μόνο όσους είχαν κάνει αγωγές».

Ο Τ. Πετρόπουλος επαναβεβαίωσε, τέλος, ότι θα αντιμετωπιστεί το θέμα του ηλικιακού ορίου στις νέες συντάξεις χηρείας, λέγοντας ότι «θα νομοθετήσουμε την αναβολή της έναρξης του μέτρου έως ότου η ανεργία πέσει κάτω από το 10%».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL