Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
15 °C
13.2°C16.9°C
5 BF 72%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
14.7°C18.3°C
3 BF 51%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
16.0°C17.1°C
2 BF 66%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
18.2°C19.8°C
6 BF 54%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
15.9°C16.9°C
2 BF 55%
Πέθανε ο Σπύρος Παπασπύρος
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Πέθανε ο Σπύρος Παπασπύρος

Έφυγε χθες πρόωρα από τη ζωή, σε ηλικία 57 ετών, ο πρώην πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Σπύρος Παπασπύρος μετά από πολύχρονη μάχη με σπάνια ασθένεια του ανοσοποιητικού συστήματος.

Ο Σπύρος Παπασπύρος υπήρξε ο μακροβιότερος πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ, με έντονη συνδικαλιστική και πολιτική δράση, έτυχε ευρείας αναγνώρισης και αποδοχής και έβαλε τη σφραγίδα του στους αντιμνημονιακούς αγώνες των εργαζομένων και των συνδικάτων.

Στην προεδρία της ΑΔΕΔΥ παρέμεινε για έντεκα συναπτά έτη, από το 2000 έως το 2011, όταν και αποχώρησε οικειοθελώς. Επίσης υπήρξε ιδρυτής και συντονιστής του Ομίλου Πολιτικού και Κοινωνικού Προβληματισμού «Ακτίδα». Ο Σπ. Παπασπύρος γεννήθηκε στις 3 Σεπτεμβρίου του 1961 στο Στένωμα Ευρυτανίας και σπούδασε Κοινωνιολογία και Δημόσιο Management στην Αγγλία.

Εκφράζοντας τη λύπη του για τον πρόωρο θάνατο του Σπ. Παπασπύρου, ο πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων Νίκος Βούτσης τόνισε: «Ο Σπύρος Παπασπύρος υπήρξε στην πρώτη γραμμή του συνδικαλιστικού κινήματος. Ως επικεφαλής του τριτοβάθμιου συνδικαλιστικού οργάνου των δημοσίων υπαλλήλων, της ΑΔΕΔΥ, επί 11 χρόνια, από την προεδρία της οποίας αποχώρησε οικειοθελώς το 2011, συνέβαλε στην ευόδωση στόχων των εργαζομένων στο Δημόσιο, συμβάλλοντας και στην αναβάθμιση του ρόλου τους. Ο πρόωρος χαμός του προκαλεί θλίψη. Εκφράζω τα συλλυπητήριά μου στην οικογένεια και τους οικείους του».

Η ΑΔΕΔΥ αποχαιρετώντας τον πρώην πρόεδρό της τονίζει: "Το αποτύπωμά του στη δράση του συνδικαλιστικού κινήματος ήταν εμβληματικό. Συνδύαζε την αγωνιστικότητα, με την ικανότητα για εις βάθος ανάλυση των εξελίξεων, καθώς και τη διάθεση για συναινέσεις και συνεννόηση. Τα πέτρινα χρόνια των μνημονιακών πολιτικών υπήρξε σοβαρός και υπεύθυνος, με κινηματική λογική και αντίληψη, για τη διασφάλιση των δικαιωμάτων των δημοσίων υπαλλήλων. Οι αγώνες του, το ήθος του, οι απόψεις του, η στάση ζωής, το κουράγιο του στην αντιμετώπιση της ασθένειάς του, αποτελούν για εμάς πολύτιμη παρακαταθήκη και οδηγό στη σκέψη και τη δράση μας".

Σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει τη θλίψη του για την απώλεια, σημειώνοντας: "Ιδιαίτερα σημαντική υπήρξε η συμβολή του, ως προέδρου της ΑΔΕΔΥ, στους αγώνες απέναντι στις πολιτικές που οδηγούσαν στην απαξίωση του δημοσίου τομέα, στην κατάρρευση μισθών και συντάξεων και στη διάλυση του κοινωνικού κράτους. Με τη διορατικότητα, το ήθος, τη συνεπή αγωνιστική του δράση και τη διάθεσή του για ευρύτερες συναινέσεις, άφησε σημαντική παρακαταθήκη στο συνδικαλιστικό κίνημα της χώρας μας".

Τον Σπ. Παπασπύρο αποχαιρέτησαν ακόμα με δηλώσεις τους ο εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής, Παύλος Χρηστίδης και ο βουλευτής Αν. Λοβέρδος. Η "Αυγή" εκφράζει τα ειλικρινή συλλυπητήριά της στους οικείους του.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL