Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
22 °C
20.2°C23.5°C
2 BF 43%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
20 °C
16.6°C22.9°C
2 BF 45%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
17.1°C21.5°C
2 BF 64%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.2°C21.1°C
1 BF 62%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
17.9°C17.9°C
0 BF 59%
Νάσος Ηλιόπουλος: / Νάσος Ηλιόπουλος: Το ζήτημα της εργασίας είναι και ζήτημα δημοκρατίας
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Νάσος Ηλιόπουλος: / Νάσος Ηλιόπουλος: Το ζήτημα της εργασίας είναι και ζήτημα δημοκρατίας

Ο υφυπουργός Εργασίας ανέφερε ότι επί των ημερών της σημερινής κυβέρνησης μειώθηκε η ανεργία 8% και η αναλογία στις θέσεις εργασίας είναι 70% πλήρους απασχόλησης και 30% μερικής. «Δηλαδή 380.000 περισσότεροι σε σχέση με το 2014».

Το έργο της κυβέρνησης για την προστασία της εργασίας και τη μείωση της ανεργίας προέταξε ο υφυπουργός Εργασίας Νάσος Ηλιόπουλος, υπογραμμίζοντας τους λόγους για τους οποίους πρέπει να στηριχθεί αυτή η κυβέρνηση.

Ταυτοχρόνως, ο Ν. Ηλιόπουλος είπε πως δεν πρέπει να στηριχθεί η κυβέρνηση αυτή "αν θέλετε να καταργήσετε τις συμβάσεις εργασίας και να επιστρέψετε στη μνημονιακή πειθαρχία του μία πρόσληψη κάθε πέντε απολύσεις και να διαλύσετε τον δημόσιο τομέα". "Δεν πρέπει να στηριχθεί αυτή η κυβέρνηση αν θέλετε μια κυβέρνηση τύπου Όρμπαν" είπε.

Ο υφυπουργός Εργασίας ανέφερε ότι  έγινε επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων, η Επιθεώρηση Εργασίας "που ήταν ο τελευταίος τροχός της αμάξης" κατέστη μηχανισμός υπέρ των εργαζόμενων και υπήρξαν καταλυτικές αλλαγές στα προγράμματα για την ανεργία.

Ακόμη, ο Ν. Ηλιόπουλος υπογράμμισε ότι έχουμε μπροστά μας την κατάργηση του υποκατώτατου μισθού και την αύξηση του μισθού, κάτι το οποίο είναι ζήτημα κοινωνικής δικαιοσύνης και αναπτυξιακής στρατηγικής. "Γιατί όλα τα νεοφιλελεύθερα συστήματα δοκιμάστηκαν στην Ελλάδα της κρίσης" προσέθεσε και απευθύνθηκε προς την πτέρυγα της Ν.Δ. λέγοντας: "Μειώσατε σε ένα βράδυ 23% τον μισθό και 32% τον υποκατώτατο και η ανεργία έφτασε στο 27%, δεν μειώθηκε η ανεργία".

"Το ζήτημα της εργασίας είναι και ζήτημα δημοκρατίας σε όλη την Ευρώπη" είπε ο υφυπουργός Εργασίας, επισημαίνοντας πως σήμερα γίνονται στην Πολωνία διαδηλώσεις ενάντια στη δολοφονία του Πάβελ Αντάμοβιτς, που δολοφονήθηκε γιατί ήταν ένας δήμαρχος που είχε υποστηρίξει τους μετανάστες και τα δικαιώματα των ανθρώπων που έχουν διαφορετικό σεξουαλικό προσανατολισμό.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL