Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.2°C21.3°C
4 BF 43%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
17.0°C18.8°C
3 BF 58%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
17 °C
16.6°C17.0°C
4 BF 69%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
18.2°C18.8°C
6 BF 63%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
17.9°C20.2°C
2 BF 59%
Γήπεδο να 'ναι κι ας είναι βαμμένο και με αίμα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Γήπεδο να 'ναι κι ας είναι βαμμένο και με αίμα

Την ώρα που η διοίκηση της ΑΕΚ στο ποδόσφαιρο διατυμπανίζει την πρόοδο των έργων στο νέο της γήπεδο, διοχετεύοντας συχνά - πυκνά διαφημιστικά άρθρα στα αθλητικά sites, αποσιωπώνται εντελώς οι συνθήκες δουλειάς για τους εργάτες. Εκτός κι αν κάποιος εργάτης τελικά πεθάνει.

Χθες, έγινε γνωστό πως 60χρονος εργάτης στην "Αγια Σοφιά" σκοτώθηκε πέφτοντας από σκαλωσιά και μεγάλο ύψος, αναγκασμένος να εργαστεί με παγετό.

Σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Οικοδόμων αναφέρει ότι οι εργαζόμενοι κλήθηκαν να εργαστούν "σε συνθήκες παγετού" και καταγγέλλει ότι "η εργοδοσία υποχρέωσε τον συνάδελφό μας μαζί με άλλους οικοδόμους να δουλέψουν πάνω στους πυλώνες, σε πολύ μεγάλο ύψος".

Την εικόνα που θέλει να φιλοτεχνήσει για τις εκτελεστικές της ικανότητες η διοίκηση της ΑΕΚ την πληρώνουν εκείνοι που φτιάχνουν όντως το γήπεδο. Ακόμη και με τη ζωή τους.

Από την ΑΕΚ, βέβαια, η αντίδραση είχε πένθιμο χαρακτήρα αλλά και ξεκάθαρη πρόθεση να υπογραμμιστεί ο τυχαίος χαρακτήρας του συμβάντος, που χαρακτηρίζεται εργατικό ατύχημα από τη Δικέφαλος 1924.

Επισήμως οι αιτίες του δυστυχήματος παραμένουν αδιευκρίνιστες. Όμως ήταν πολλές οι φορές που οι εργαζόμενοι είχαν προειδοποιήσει για τις επικίνδυνες συνθήκες εργασίας, με αποκορύφωμα 24ωρη απεργία στις 24 Οκτωβρίου.

Έντονες ήταν οι αντιδράσεις και από γνωστούς φίλους της ομάδας. Ο δημοσιογράφος Νίκος Αγγελίδης, ιδρυτής και της σελίδας aek-live.gr, σε ποστ του στο Facebook κατέληγε με σχόλιο: "Όχι άλλοι νεκροί στον βωμό των συμφερόντων της όποιας εργοδοσίας. ΟΧΙ στη στυγνή εκμετάλλευση των εργαζομένων για να γεμίζει κι άλλο το παντελόνι των επιχειρηματιών."

Από κόμματα, ανακοίνωση είχε βγάλει μέχρι την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές μόνο το ΚΚΕ. "Το περιστατικό αυτό έρχεται να προστεθεί στη μακρά λίστα των εργατικών ‘ατυχημάτων’, που, σύμφωνα με τα ίδια τα στοιχεία του ΣΕΠΕ, έχουν ξεπεράσει κάθε προηγούμενο και την ίδια στιγμή οι έλεγχοι είναι λιγότεροι από κάθε άλλη φορά, το ίδιο και οι κυρώσεις και τα πρόστιμα στην εργοδοσία", αναφερόταν μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL