Live τώρα    
12°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
12 °C
10.3°C12.4°C
4 BF 85%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
12 °C
10.4°C13.3°C
3 BF 65%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
12.0°C13.2°C
2 BF 69%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
14.8°C16.6°C
3 BF 61%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
11 °C
10.9°C11.3°C
0 BF 93%
Ανδρ. Νεφελούδης: Τέλος στην ασυδοσία εις βάρος των διανομέων, θέμα ημερών η κλαδική
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ανδρ. Νεφελούδης: Τέλος στην ασυδοσία εις βάρος των διανομέων, θέμα ημερών η κλαδική

Το αργότερο αύριο καθορίζεται με εγκύκλιο σαφές πλαίσιο για τους διανομείς και το πώς θα γίνονται οι έλεγχοι από την Επιθεώρηση Εργασίας, ενώ τις επόμενες ημέρες τελειώνει στην Πενταμελή Επιτροπή η κλαδική σύμβαση για 400.000 εργαζόμενους στον επισιτισμό, την οποία θα επεκτείνουμε με αίτημα της Ομοσπονδίας, τόνισε ο ΓΓ του υπουργείου Εργασίας Ανδρέας Νεφελούδης μιλώντας Στο Κόκκινο και τον Στάθη Σχινά.

«Σήμερα ή το αργότερο αύριο -είναι θέμα συλλογής υπογραφών- εμείς τελειώνουμε την εγκύκλιο για τον χώρο των διανομέων. Καθορίζονται πλαίσια, τι προβλέπει ο νόμος, τι κάνει ο Επιθεωρητής Εργασίας όταν ελέγχει, κτλ. Είναι μία πολύ κρίσιμη παράμετρος που βάζει τάξη οριστικά στο άναρχο πεδίο της διανομής στη σίτιση», τόνισε ο κ. Νεφελούδης.

Επίσης, «η κλαδική σύμβαση του επισιτισμού, που αφορά 400.000 ανθρώπους, βρίσκεται στην τελική φάση, την οριστική, της Πενταμελούς Επιτροπής. Περιμένουμε, από μέρα σε μέρα, να τελειώσει. Εμείς θα προχωρήσουμε, μετά από αίτημα της Ομοσπονδίας Επισιτισμού, και στην επέκτασή της. Είναι θέμα ημερών», όπως διευκρίνισε.

Ο κ. Νεφελούδης συνέχισε αναφέροντας ότι αυτή την περίοδο, με τριμερείς συναντήσεις και επικοινωνίες «προσπαθούμε να λύσουμε προβλήματα στον χώρο των μεταφορών εν γένει, των ΚΤΕΛ, των τουριστικών λεωφορείων. Υπάρχει τεράστιο θέμα αρρύθμιστο ... στις εργασιακές σχέσεις, τις συμβάσεις ... όπου υπάρχουν ρυθμίσεις είναι υπέρ της εργοδοσίας ... το εργαλείο είναι η συλλογική σύμβαση, αυτή θα καθορίσει τους κανόνες ... και η επέκτασή της».

Παράλληλα, στο θέαμα-ακρόαμα όπου «δεν υπάρχει εργοδοτικό σωματείο, παλεύουμε από την αρχή του χρόνου ... να φτιαχτεί και να κάνει συμφωνία με την ΠΟΘΕ, να ρυθμιστεί και αυτός ο απολύτως αρρύθμιστος χώρος, δεκάδες επαγγέλματα χωρίς καμία συλλογική ρύθμιση».

Νωρίτερα ο ίδιος ανέφερε ότι «για τον κατώτατο μισθό ... το χρονικό πλαίσιο είναι προσδιορισμένο, έχουμε πει ότι με το νέο χρόνο προχωράμε σε δύο παράλληλες παρεμβάσεις, κατάργηση υποκατώτατου μισθού για ηλικίες κάτω των 25, με νομοθετική ρύθμιση και βεβαίως ό,τι προβλεφθεί από την διαδικασία που είναι σε εξέλιξη για τον κατώτατο μισθό. Είναι τόσο ουσιαστική όσο και εμβληματικού χαρακτήρα παρέμβαση ... αφορά τόσο την "τσέπη" των ανθρώπων όσο και την προσπάθεια αποκατάστασης αδικιών μισθολογικού χαρακτήρα των τελευταίων χρόνων, σε έναν βαθμό».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL