Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Δράσεις για την ισότητα, την μητρότητα και την καταπολέμηση της ανεργίας των γυναικών

Eurokinissi

Η Υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου συναντήθηκε με την Υφυπουργό Εσωτερικών, Μ. Χρυσοβελώνη και τη ΓΓΙΣ, Φ. Κούβελα. Στη συνάντηση συζητήθηκαν οι πρωτοβουλίες του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης για την ισότητα των φύλων, την προστασία της μητρότητας και την καταπολέμηση της ανεργίας των γυναικών.

Με την υφυπουργό Εσωτερικών Μαρίνα Χρυσοβελώνη και τη γενική γραμματέα Ισότητας των Φύλων Φωτεινή Κούβελα, συναντήθηκε, η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου. Στη συνάντηση συζητήθηκαν οι δράσεις και οι θεσμικές παρεμβάσεις του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, για την ισότητα των φύλων, την προστασία της μητρότητας και την καταπολέμηση της ανεργίας των γυναικών.

Το Υπουργείο Εργασίας, μεταξύ άλλων:

- Επέκτεινε την άδεια και τα επιδόματα μητρότητας και στις γυναίκες που εμπλέκονται στη διαδικασία παρένθετης μητρότητας, εργαζόμενες και αυτοαπασχολούμενες.

- Επέκτεινε την προστασία από απόλυση για τις μητέρες που υιοθετούν ή εμπλέκονται στη διαδικασία της παρένθετης μητρότητας.

- Αναβάθμισε την προστασία της μητρότητας για τις εργαζόμενες σε προγράμματα κοινωφελούς εργασίας.

- Θέσπισε ειδική γονική άδεια για τους γονείς παιδιών που πάσχουν από σύνδρομο Down ή αυτισμό.

- Θέσπισε την αντικειμενική προβολή των ανέργων που αναζητούν εργασία μέσω του ΟΑΕΔ, όπου ο εργοδότης δεν έχει πλέον πρόσβαση στο φύλο του ανέργου.

- Έδωσε τη δυνατότητα εγγραφής στο μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ σε κακοποιημένες γυναίκες που φιλοξενούνται σε σχετικές δομές υποστήριξης.

- Το ΣΕΠΕ συμμετείχε σε κοινή δράση ελέγχων για την καταπολέμηση της εμπορίας ανθρώπων με σκοπό την εργασιακή εκμετάλλευση, ενώ σε συνεργασία με τον Εθνικό Εισηγητή Καταπολέμησης Εμπορίας Ανθρώπων έχει αναλάβει την εισαγωγή της κατηγορίας εμπορίας ανθρώπων στη συλλογή των στατιστικών στοιχείων του, καθώς και την κατάρτιση των Επιθεωρητών Εργασίας σε θέματα εμπορίας ανθρώπων.

- Στο πλαίσιο του Προγράμματος Ειδικής Εκπαίδευσης υποψήφιων Επιθεωρητών Εργασιακών Σχέσεων, έλαβε χώρα εκπαίδευση σε θέματα ισότητας των φύλων και προστασίας της μητρότητας.

Το Υπουργείο Εργασίας θα συνεχίσει τις δράσεις και τις παρεμβάσεις του με στόχο τη διασφάλιση της ισότητας των φύλων και την καταπολέμηση των διακρίσεων στους χώρους δουλειάς.

 

 

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Πίσω από το παραπέτασμα της γελοιότητας

Είναι το λιγότερο αστεία και γραφικά τα κυβερνητικά στελέχη, όταν βγαίνουν στα κανάλια να εξηγήσουν ότι το πακέτο των 37 δισ. η Ελλάδα το κέρδισε με το σπαθί του Κυριάκου Μητσοτάκη, με τις εξαιρετικές διαπραγματευτικές του δυνατότητες και με τις λαμπρές επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο