Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
21.7°C24.7°C
3 BF 55%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
19.7°C24.9°C
1 BF 41%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.4°C21.6°C
4 BF 61%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
20.4°C20.8°C
2 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
23.9°C24.0°C
3 BF 33%
Αν. Νεφελούδης: Οι κλαδικές συμβάσεις υπερισχύουν πλέον των επιχειρησιακών (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Αν. Νεφελούδης: Οι κλαδικές συμβάσεις υπερισχύουν πλέον των επιχειρησιακών (Video)

Είναι «φαινόμενο ο κ. Βρούτσης», ο οποίος έχει υπογράψει ότι χειρότερο έχει υπάρξει στον εργασιακό χώρο και μας καταγγέλλει για αυτά που ο ίδιος υπέγραψε είπε μεταξύ άλλων ο κ. Νεφελούδης.https://www.youtube.com/embed/zI6kSepaxEM

«Το πρόβλημα δεν ήταν αν θα επεκτείνονταν οι κλαδικές συμβάσεις ή όχι, το θέμα ήταν ότι υπήρχε νόμος που επέβαλλε την επικυριαρχία των επιχειρησιακών στις κλαδικές είπε ο γενικός γραμματέας απαντώντας στον κ. Βρούτση. «Εμείς αυτό καταργήσαμε».

«Σήμερα όμως με την επεκτασιμότητα οι εργοδότες θα πρέπει να εφαρμόζουν τους όρους των κλαδικών συμβάσεων. Δηλαδή αν η κλαδική είναι 800 ευρώ θα πρέπει να παίρνει και κάποιος εργοδότης δεν συμμετέχει  στο εργοδοτικό σωματείο και κάνει μια ένωση προσώπων στο χώρο του και έκανε συμβάσεις με 586. Τώρα είναι υποχρεωμένος να εφαρμόζει τις κλαδικές συμβάσεις αν είναι δηλαδή 800 ευρώ. Αυτό δεν υπήρχε ως νόμος τότε και εδώ λέει ψέματα ο κ. Βρούτσης» εξήγησε ο κ. Νεφελούδης.

Να πιέσουν οι εργαζόμενοι να υπάρξουν ενιαίοι κανόνες για όλους

Επίσης ο γενικός γραμματέας υπογράμμισε ότι «το 2012 είχαν υπογράψει ότι «μέχρι να φτάσει η ανεργία στο 10% δεν επιτρεπόταν καμία μεταβολή σε συλλογικές συμβάσεις, τριετίες, ρήτρες, κλπ. Τι μας λέει ο κ. Βρούτσης;»

Ο κ. Νεφελούδης ενημέρωσε για την εξέλιξη της επέκτασης των κλαδικών συμβάσεων στα ξενοδοχεία και σταδιακά σε όλους τους κλάδους.

«Πάμε να κάνουμε την επέκταση σε μια από τις μεγαλύτερες κλαδικές συμβάσεις στα ξενοδοχεία» κάτι στο οποίο όπως ανέφερε, «ισχύει ότι η νομιμότητα συμφέρει διότι θα υπάρξουν πάρα πολλά πρόστιμα σε όποιον δεν τις εφαρμόζει».

«Έχουμε ζητήσει στοιχεία πυκνότητας μελών από τις εργοδοτικές οργανώσεις για 14 κλάδους μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου ώστε σταδιακά να επεκτείνουμε όλες τις κλαδικές που είναι σε ισχύ και αυτό που ζητάμε από τους εργαζόμενους είναι να πιέσουν παντού να πάμε σε κλαδικές συμβάσεις. Πρέπει να υπάρξουν ενιαίοι κανόνες για όλους».

Κατ. Μπρέγιαννη

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL