Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
15.3°C18.4°C
3 BF 56%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
11.8°C16.6°C
3 BF 67%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
15 °C
13.2°C15.0°C
3 BF 71%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
15.5°C16.8°C
4 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
15.9°C15.9°C
2 BF 55%
FAKE στοιχεία για τις συντάξεις / Χέρι - Χέρι "Νέα" και Βρούτσης
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

FAKE στοιχεία για τις συντάξεις / Χέρι - Χέρι "Νέα" και Βρούτσης

Ο τομεάρχης της Ν.Δ. Γ. Βρούτσης διακινεί fake στοιχεία και η απογευματινή εφημερίδα του ΔΟΜ τα αναπαράγει χωρίς τον παραμικρό και στοιχειώδη έλεγχο. Και μάλιστα για ένα θέμα όπως αυτό των συντάξεων, που είναι ακόμα σε εκκρεμότητα, για το οποίο τα στοιχεία είναι τόσο καταλυτικά που η όποια αξιωματική αντιπολίτευση -σε μια χώρα που τα ΜΜΕ θα ανταποκρίνονταν με ελάχιστη επάρκεια στην αποστολή τους- δεν θα τολμούσε να ξαναμιλήσει!

Γιατί, τι να πεις όταν έχεις αφήσει σχεδόν 400.000 συντάξεις σε εκκρεμότητα στις 31.12.2014; Για την ακρίβεια, η θητεία του κ. Βρούτση έληξε στο υπουργείο Εργασίας με 384.000 συνταξιοδοτικές παροχές (κύριες, επικουρικές και εφάπαξ) σε εκκρεμότητα και σε αρκετές περιπτώσεις οι καθυστερήσεις ξεπερνούσαν την τριετία! Με άλλα λόγια, δεν είχε καταβάλει συντάξεις από το 2011! Αυτό το στοιχείο ωστόσο δεν φαίνεται να απασχολεί "Τα Νέα", που σπεύδουν να υιοθετήσουν την επιχειρηματολογία του τομεάρχη της Ν.Δ.

Απαντώντας στην εφημερίδα, το υπ. Εργασίας χαρακτήρισε παραπλανητικό το δημοσίευμα των "Νέων", τονίζοντας ότι "η κυβέρνηση μείωσε τις ληξιπρόθεσμες κύριες συντάξεις κάτω από τις 50.000, ενώ παρέλαβε 169.000 απλήρωτες κύριες συντάξεις".

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην ανακοίνωση, "είναι γνωστή σε όλους η 'θετική' προδιάθεση της πάντοτε έγκυρης εφημερίδας 'Τα Νέα' απέναντι στο έργο της παρούσας κυβέρνησης. Η θετική αυτή προδιάθεση επιβεβαιώθηκε σήμερα από το γεγονός ότι στην εφημερίδα δεν έχουν συμπεριλάβει καν, έστω σε μία γωνία του δημοσιεύματός τους, την ανακοίνωση που εξέδωσε το Σάββατο 11 Αυγούστου 2018 το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης αναφορικά με τις εκκρεμείς αιτήσεις συνταξιοδότησης. Αντίθετα, άθροισαν τυχαία νούμερα που εφηύραν ή θα επιθυμούσαν να υπάρχουν. Τους ευχαριστούμε για τη συνέπειά τους, απλώς να τους υπενθυμίσουμε τη σχετική ανακοίνωση, η οποία και αποδεικνύει το απολύτως ψευδές του ρεπορτάζ:

'Η παρούσα κυβέρνηση παρέλαβε 400.000 απλήρωτες συνταξιοδοτικές παροχές. Μείωσε τις ληξιπρόθεσμες κύριες συντάξεις κάτω από τις 50.000', ενώ παρέλαβε 169.000 απλήρωτες κύριες συντάξεις. Υπενθυμίζουμε επίσης: Η παρούσα κυβέρνηση παρέλαβε 154.022 απλήρωτες επικουρικές συντάξεις και τις έχει μειώσει σε κάτω από 90.000. Η παρούσα κυβέρνηση παρέλαβε 63.500 εκκρεμή εφάπαξ και τα έχει μειώσει σε 28.542. Για περισσότερες πληροφορίες είμαστε πάντοτε στη διάθεσή τους" καταλήγει η ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας.

«Ποιος εμπαίζει, κ. Βρούτση, τους πολίτες;»

Το περασμένο Σάββατο, ο Γ. Βρούτσης είχε αναφερθεί στο θέμα με σχετική κομματική ανακοίνωση, κατηγορώντας το υπ. Εργασίας πως "μεταθέτει διαρκώς την απονομή των συντάξεων που εκκρεμούν". Ανακοίνωση την οποία υιοθέτησαν "Τα Νέα" στη χθεσινή έκδοσή τους.

Το υπουργείο Εργασίας, απαντώντας την ίδια ημέρα στον τομεάρχη της Ν.Δ., σημείωνε:

«Ποιος εμπαίζει τους πολίτες; Η παρούσα κυβέρνηση, που μείωσε τις ληξιπρόθεσμες κύριες συντάξεις κάτω από τις 50.000, καταβάλλοντας ταυτόχρονα 700.000 συνταξιοδοτικές παροχές, ή εσείς που μας αφήσατε κληρονομιά 400.000 εκκρεμείς αιτήσεις συνταξιοδότησης;».

«Ο κύριος Βρούτσης φαίνεται πως έχει πολύ μεγάλο θράσος για να τολμά να κάνει αναφορές στις εκκρεμείς συντάξεις. Ξεχνά μάλλον ότι ήταν ο ίδιος και η κυβέρνηση Ν.Δ. - ΠΑΣΟΚ που οδήγησαν το ασφαλιστικό σύστημα της χώρας στα πρόθυρα της κατάρρευσης και τους συνταξιούχους στο κοινωνικό περιθώριο. Κάποια στιγμή όμως τα ψέματα του κυρίου Βρούτση πρέπει να τελειώσουν.

Ποιος εμπαίζει, λοιπόν, κύριε Βρούτση, τους πολίτες:

- Η παρούσα κυβέρνηση, που μείωσε τις ληξιπρόθεσμες κύριες συντάξεις κάτω από τις 50.000, καταβάλλοντας ταυτόχρονα 700.000 συνταξιοδοτικές παροχές, ή εσείς, που μας αφήσατε κληρονομία 400.000 εκκρεμείς αιτήσεις συνταξιοδότησης;

- Η παρούσα κυβέρνηση, που έστησε ξανά στα πόδια του το σύστημα κοινωνικής ασφάλισης, με τον ΕΦΚΑ να παρουσιάζει πλεόνασμα 777 εκατ. ευρώ έπειτα από μόλις έναν χρόνο λειτουργίας, ή εσείς, κύριε Βρούτση, που πετσοκόψατε 11 φορές τις συντάξεις και παραδώσατε ένα σύστημα κοινωνικής ασφάλισης ελλειμματικό κατά 1,1 δισ. ευρώ;

Ο κόσμος της εργασίας γνωρίζει πολύ καλά ποιος υπερασπίζεται τα συμφέροντά του και ποιος τον εμπαίζει με θράσος και περισσή αλαζονεία".

Α. ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL