Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
22.0°C25.2°C
3 BF 51%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
23 °C
20.8°C25.4°C
2 BF 41%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.9°C21.6°C
4 BF 55%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
20.4°C20.8°C
2 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
23.9°C24.0°C
0 BF 33%
«Τα ψευδή δημοσιεύματα δεν ακυρώνουν το θετικό μέτρο της επιστροφής των αναδρομικών»
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

«Τα ψευδή δημοσιεύματα δεν ακυρώνουν το θετικό μέτρο της επιστροφής των αναδρομικών»

«Σημερινά δημοσιεύματα αναπαράγουν ψευδείς ισχυρισμούς ανακοίνωσης πως δεν έχει γίνει η επιστροφή των αναδρομικών της εισφοράς υπέρ ΕΟΠΥΥ –που επεστράφησαν από την Κυβέρνηση τον Δεκέμβριο του 2017– σε χήρες, χήρους και ανήλικα τέκνα δικαιούχους της σύνταξης του θανόντα» καταγγέλλει το υπουργείο Εργασίας.

Για την αποκατάσταση της αλήθειας διευκρινίζει τα εξής:

· Όλοι οι συνταξιούχοι που λαμβάνουν σύνταξη λόγω θανάτου (χήρες, χήροι και ανήλικα τέκνα) έχουν λάβει την επιστροφή των αναδρομικών που τους αντιστοιχεί.

· Τα αναδρομικά ποσά που προκύπτουν για το χρονικό διάστημα πριν από την επέλευση του θανάτου του συνταξιούχου, εμπίπτουν στο κληρονομικό δίκαιο και αποδίδονται στους δικαιούχους διάδοχους και στους νόμιμους κληρονόμους κατόπιν υποβολής αίτησης.

· Την υποχρέωση υποβολής αίτησης για την είσπραξη των αναδρομικών, εφόσον υπάρχουν κληρονομικά δικαιώματα, προέβλεψαν οι σχετικές εγκύκλιοι και επισήμανε το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης με Δελτίο Τύπου από τις 30/11/2017.

· Για όσες περιπτώσεις είσπραξης αναδρομικών με κληρονομικό δικαίωμα δεν υποβληθούν αιτήσεις έως 31/10/2018 τα αναδρομικά ποσά θα καταβληθούν αυτόματα στα πρόσωπα που λαμβάνουν σύνταξη λόγω θανάτου (χήρες, χήροι και ανήλικα τέκνα).

«Η σημερινή κυβέρνηση διόρθωσε την εσφαλμένη παρακράτηση υπέρ ΕΟΠΥΥ που είχαν επιβάλει οι προηγούμενες κυβερνήσεις και εξασφάλισε τα χρήματα για την αποκατάσταση της αδικίας σε βάρος των συνταξιούχων. Ήδη 1.239.069 δικαιούχοι έχουν εισπράξει τα αναδρομικά της σχετικής εισφοράς.

Η προσπάθεια δημιουργίας ψευδών εντυπώσεων δεν μπορεί να ακυρώσει το θετικό μέτρο της επιστροφής των αναδρομικών που η κυβέρνηση έκανε πράξη» τονίζει το υπουργείο Εργασίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL