Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
15 °C
12.0°C16.5°C
1 BF 69%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
14 °C
11.5°C16.0°C
0 BF 65%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
7.0°C15.5°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
12.8°C15.8°C
2 BF 80%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
5 °C
4.9°C12.9°C
0 BF 100%
Εκδικητική απόλυση εργαζόμενου στην PRAKSIS
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Εκδικητική απόλυση εργαζόμενου στην PRAKSIS

Σε στάση εργασίας σήμερα, από τις 9 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι, καλεί το Σωματείο Βάσης Εργαζομένων σε ΜΚΟ (ΣΒΕΜΚΟ), αντιδρώντας στην εκδικητική απόλυση εργαζόμενου στην οποία προχώρησε πρόσφατα η διοίκηση της ΜΚΟ PRAKSIS. Ο απολυμένος εργαζόμενος είχε διαμαρτυρηθεί για την εντατικοποίηση της εργασίας, σε συνδυασμό και με πρόβλημα υγείας.

Η απόλυση του επί 20 μήνες εργαζόμενου (με διαδοχικές συμβάσεις) θεωρείται εκδικητική και αποτελεί κορυφή του παγόβουνου σε έναν εργασιακό χώρο καθημερινής καταπάτησης των στοιχειωδών εργασιακών δικαιωμάτων.

Επίσης, χαρακτηρίζεται ως αποκορύφωμα της στοχοποίησης όσων υπέγραψαν και υπέβαλαν επιστολή στη διοίκηση της PRAKSIS, μέσω της οποίας ρωτούσαν τι πρόκειται να γίνει με τις ολιγόμηνες συμβάσεις τους, όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι στη συγκεκριμένη ΜΚΟ, η οποία υλοποιεί προγράμματα αρωγής προσφύγων σε πολλές περιοχές της χώρας.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει και το left.gr, o ίδιος ο εργαζόμενος επιβεβαιώνει όσα αναφέρουν σε κείμενό τους οι εργαζόμενοι, οι περισσότεροι/ες εκ των οποίων εργάζονται αδιάλειπτα για δύο ή περισσότερα χρόνια, έχοντας υπογράψει συνεχόμενες συμβάσεις διάρκειας από έναν έως οκτώ μήνες, η μεγάλη πλειονότητα από αυτούς με «μπλοκάκι» (μολονότι όλοι/ες στην πραγματικότητα δουλεύουν με εξαρτημένη σχέση εργασίας).

Το τελευταίο διάστημα, όπως τονίζει ο ίδιος εργαζόμενος, βιώνουν διαρκή αύξηση της έντασης της εργασίας τους, προστίθενται διαρκώς νέα καθήκοντα, ενώ ορίζονται ανέφικτοι στόχοι για τους οποίους επιρρίπτονται και οι αντίστοιχες ευθύνες όταν δεν ικανοποιούνται. Οι ευθύνες και οι αστοχίες στα παραπάνω ανήκουν αποκλειστικά στη διοίκηση για λόγους οργανωτικής ανεπάρκειας και υποστελέχωσης του προγράμματος.

Να σημειωθεί ότι η διοίκηση της οργάνωσης επιχείρησε τον τεχνητό διαχωρισμό των εργαζομένων ανάμεσα σε αυτούς που υπέγραψαν και αυτούς που δεν υπέγραψαν την επιστολή. Οι κλήσεις προς όσους απηύθυναν την επιστολή για κατ' ιδίαν συναντήσεις με τη διοίκηση έγιναν συνήθης πρακτική, με αποκορύφωμα περιπτώσεις καλέσματος συναδέλφων στη διοίκηση όπου ήρθαν αντιμέτωποι με ευθείες απειλές απόλυσης και εκβιασμούς προκειμένου να καταδώσουν όσους τολμούν να διαμαρτύρονται.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL