Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
18.4°C22.4°C
3 BF 45%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
17.6°C20.8°C
2 BF 40%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
17.0°C22.0°C
1 BF 51%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.3°C21.9°C
3 BF 59%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
19.5°C19.9°C
3 BF 37%
Συνάντηση Έ.Αχτσιογλου με τον Πορτογάλο ομόλογό της
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Συνάντηση Έ.Αχτσιογλου με τον Πορτογάλο ομόλογό της

Επίσημη επίσκεψη στη Λισαβόνα πραγματοποιεί η υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου, όπου συναντήθηκε με τον Πορτογάλο ομόλογό της, Χοσέ Αντόνιο Βιέιρα ντα Σίλβα.

Κατά τη συνάντησή τους, αντάλλαξαν απόψεις σχετικά με τη διαδικασία και τα βήματα για την αποκατάσταση των συλλογικών διαπραγματεύσεων, τη διαδικασία καθορισμού του κατώτατου μισθού καθώς και τις νομοθετικές ρυθμίσεις για την καταπολέμηση της επισφαλούς εργασίας, δεδομένης και της εμπειρίας της Πορτογαλίας μετά την έξοδό της από το πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής.

Επιπλέον, οι επαφές αφορούσαν και πρακτικές σχετικά με τον καλύτερο έλεγχο της αγοράς εργασίας και τη βελτίωση της δράσης της Επιθεώρησης Εργασίας, ιδίως στον αγροτικό τομέα, για την προστασία των εργαζομένων από φαινόμενα παραβίασης της εργατικής νομοθεσίας.

Η Έφη Αχτσιούγλου συναντήθηκε επίσης τον υφυπουργό Εργασίας, Μιγκέλ Καμπρίτα ,και την επικεφαλής της Επιθεώρησης Εργασίας της Πορτογαλίας, Μαρία Λουίσα Γκιμαράες.

Με την υπουργό Εργασίας ταξίδεψε στην Πορτογαλική πρωτεύουσα και ο Ειδικός Γραμματέας του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ), Νάσος Ηλιόπουλος.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL