Live τώρα    
12°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
12 °C
10.3°C12.4°C
4 BF 85%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
12 °C
10.4°C13.3°C
3 BF 65%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
12.0°C13.2°C
2 BF 69%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
14.8°C16.6°C
3 BF 61%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
11 °C
10.9°C11.3°C
0 BF 93%
ΟΤΟΕ: Μήνυμα οπισθοδρόμησης οι θέσεις Μητσοτάκη για τις κλαδικές συμβάσεις
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΟΤΟΕ: Μήνυμα οπισθοδρόμησης οι θέσεις Μητσοτάκη για τις κλαδικές συμβάσεις

Να επανεξετάσει τις θέσεις που διατύπωσε για τις κλαδικές συμβάσεις, καλεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη η ΟΤΟΕ. Η Ομοσπονδία των Τραπεζοϋπαλλήλων τονίζει πως οι θέσεις που εξέφρασε ο πρόεδρος της ΝΔ στην πρόσφατη ομιλία του στη ΔΕΘ “εμποδίζουν την πραγματική πρόοδο και την ισορροπημένη ανάπτυξη που χρειάζεται η χώρα” και ξεκαθαρίζει ότι σ’ αυτές θα βρει τον κλάδο των τραπεζοϋπαλλήλων δυναμικά και μαχητικά απέναντι.

Σε ανακοίνωσή της η ΟΤΟΕ παρατηρεί ότι κατά την πρόσφατη ομιλία του στη ΔΕΘ, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης “επιδόθηκε σε μια ισοπεδωτική για τον θεσμικό του ρόλο επίθεση σε βάρος των κλαδικών ΣΣΕ και της συλλογικής εκπροσώπησης των εργαζομένων”. “ Με τη χώρα παγιδευμένη σε λογικές ακραίας κοινωνικής ανισότητας και φτωχοποίησης για τη συντριπτική πλειοψηφία των συμπολιτών μας, με κατάρρευση κάθε έννοιας θεμιτού και υγιούς ανταγωνισμού, κοινωνικού διαλόγου, διασφάλισης αμοιβών και εργασιακών-ασφαλιστικών δικαιωμάτων, η επίθεση στις Κλαδικές Συμβάσεις είναι θέση οπισθοδρόμησης” σημειώνει.

Όπως τονίζει, “στην εποχή της ψηφιακής επανάστασης, στην εποχή που η Ελλάδα χρειάζεται σύγχρονες επενδύσεις με αξιοπρεπείς όρους εργασίας και προτεραιότητα στη γνώση, δεν νοείται να εκφράζονται απόψεις για τις Κλαδικές Συμβάσεις που ξεπερνούν και αυτές ακόμα τις επίμονες θέσεις του ΔΝΤ”.

“Η προτεραιότητα ισχύος των επιχειρησιακών ΣΣΕ έναντι των Κλαδικών σε χώρες με συντριπτική πλειοψηφία μικρομεσαίων επιχειρήσεων, όπως η Ελλάδα, οδηγεί στην εξάλειψη κάθε συλλογικής κάλυψης, σε εξαφάνιση των συνδικαλιστικών και των εργοδοτικών οργανώσεων, δηλαδή των κοινωνικών εταίρων, και συνακόλουθα του κοινωνικού διαλόγου. Και όπου εκλείπει ο διάλογος, οι κοινωνικές εντάσεις και συγκρούσεις είναι τυφλές, με συνέπειες απρόβλεπτες” συνεχίζει.

“Η ΟΤΟΕ έχει επανειλημμένα προασπίσει και έμπρακτα αποδείξει τον αναντικατάστατο ρόλο των κλαδικών ΣΣΕ στην επίτευξη πρωτοποριακών και μακρόπνοων συμφωνιών, που λειτουργούν ομαλά και συμπληρωματικά με τις επιχειρησιακές, προς αμοιβαίο όφελος του κλάδου, των εργαζόμενων και της κοινωνίας” αναφέρει. “Θυμίζουμε στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ότι το Σύνταγμα και το Ευρωπαϊκό θεσμικό πλαίσιο αναγνωρίζουν τα εργατικά συνδικάτα ως πυλώνες Δημοκρατίας και τις κλαδικές ΣΣΕ ως συστατικό στοιχείο κοινωνικού διαλόγου και καλών ευρωπαϊκών πρακτικών” επισημαίνει η ΟΤΟΕ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL