Live τώρα    
14°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
12.3°C15.9°C
2 BF 88%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ψιχάλες μικρής έντασης
13 °C
10.8°C14.4°C
5 BF 77%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
11.0°C12.1°C
4 BF 79%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
16.9°C18.8°C
3 BF 65%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
11 °C
10.7°C11.3°C
0 BF 100%
Κάλεσμα της ΑΔΕΔΥ σε συγκέντρωση κατά της αξιολόγησης
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κάλεσμα της ΑΔΕΔΥ σε συγκέντρωση κατά της αξιολόγησης

Κάλεσμα για συμμετοχή στην αυριανή συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος έκανε η εκτελεστική επιτροπή της ΑΔΕΔΥ σε συνέντευξη Τύπου που δόθηκε στα γραφεία της, ενάντια στην τροπολογία-προσθήκη της υπουργού Διοικητικής Ανασυγκρότησης Όλγας Γεροβασίλη για την αξιολόγηση των εργαζομένων στο Δημόσιο που θα κατατεθεί αύριο στην Βουλή.

Όπως υποστηρίζει η ΑΔΕΔΥ , η συγκεκριμένη τροπολογία προσπαθεί να "απαντήσει" στην καθολική συμμετοχή των εργαζομένων στην απεργία που έχει κηρύξει από τις 15 Μαρτίου ενάντια στη μνημονιακή υποχρέωση για αξιολόγηση.

Ο προεδρεύων της εκτελεστικής επιτροπής της ΑΔΕΔΥ Γιάννης Πάιδας χαρακτήρισε την τροπολογία ως αντιδημοκρατική, αντισυνταγματική και απεργοσπαστική που εκβιάζει τους εργαζόμενους και όσους κατέχουν θέση ευθύνης. Επίσης τόνισε ότι η τροπολογία ποινικοποιεί τη συνδικαλιστική δράση αφού δεν δίνει τη δυνατότητα σε όσους δεν συμπληρώσουν τα φύλλα αξιολόγησης επειδή συμμετέχουν στην απεργία-αποχή της ΑΔΕΔΥ, να συμμετέχουν στις κρίσεις των προϊσταμένων.

Τέλος, η ΑΔΕΔΥ στο πλαίσιο των αντιδράσεών της έστειλε σήμερα υπόμνημα προς τα κόμματα και τους βουλευτές όπου τους ενημερώνει σχετικά και τους καλεί να καταψηφίσουν τη συγκεκριμένη τροπολογία προειδοποιώντας ταυτόχρονα ότι θα συνεχιστεί ο αγώνας μέχρι τέλους.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL