Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
24 °C
22.0°C24.8°C
3 BF 39%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
22 °C
21.0°C24.2°C
2 BF 52%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
18.8°C20.5°C
4 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
19.3°C19.8°C
5 BF 60%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
23 °C
22.9°C24.0°C
3 BF 33%
Διήμερο κινητοποιήσεων / Αύριο 24ωρη απεργία ενάντια σε μέτρα και συμφωνία
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Διήμερο κινητοποιήσεων / Αύριο 24ωρη απεργία ενάντια σε μέτρα και συμφωνία

Ενάντια στα μέτρα της συμφωνίας μεταξύ κυβέρνησης και δανειστών απεργούν αύριο Τετάρτη τα συνδικάτα (ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ), ενώ την επόμενη ημέρα, οπότε θα ψηφίζονται τα μέτρα, ΓΣΕΕ και επαγγελματικοί φορείς καλούν σε διαδήλωση στο Σύνταγμα στις 6.30 το απόγευμα.

ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ με ανακοινώσεις τους καλούν τους εργαζόμενους σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα σε μαζική συμμετοχή στην αυριανή 24ωρη γενική απεργία και το συλλαλητήριο που οργανώνουν τα συνδικάτα στις 11 π.μ. στην Πλατεία Κλαυθμώνος

Η κυβέρνηση "ετοιμάζεται να ψηφίσει και να εφαρμόσει ένα τέταρτο Μνημόνιο, απειλώντας με ισοπέδωση ό,τι έχει απομείνει όρθιο από τις κατακτήσεις των εργαζομένων" σημειώνει σε ανακοίνωσή της η ΓΣΕΕ, υπογραμμίζοντας ότι για τους εργαζόμενους και τα συνδικάτα η αυριανή κινητοποίηση αποτελεί τη «μητέρα των μαχών». "Όλοι μαζί πρέπει να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε ώστε να μπει οριστικό τέλος στις παλιές και νέες μνημονιακές πολιτικές, που κατέστρεψαν κοινωνία και οικονομία" καταλήγει στο κάλεσμά της η συνομοσπονδία.

Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ

Στην αυριανή απεργιακή κινητοποίηση θα συμμετάσχουν οι υπάλληλοι των υπουργείων και των υπηρεσιών, οι ιδιωτικοί υπάλληλοι, οι νοσοκομειακοί γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό, οι τραπεζοϋπάλληλοι. Τη συμμετοχή της στην 24ωρη γενική απεργία της Τετάρτης αποφάσισε η Ένωση Εργαζομένων ΗΣΑΠ, με τους συρμούς πάντως να κινούνται από τις 9 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα προκειμένου να διευκολυνθούν οι απεργοί να μεταβούν στις συγκεντρώσεις.

Τις ίδιες ώρες θα λειτουργήσουν και οι γραμμές του μετρό. Από σήμερα Τρίτη, οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία του ΟΑΣΑ πραγματοποιούν στάσεις εργασίας ώς και την Πέμπτη 18 Μαΐου αντιδρώντας στην ψήφιση των νέων μέτρων που εισάγει το πολυνομοσχέδιο της συμφωνίας. Συγκεκριμένα, το επιβατικό κοινό των λεωφορείων του ΟΑΣΑ θα πρέπει να γνωρίζει πως: Σήμερα Τρίτη 16 Μαΐου η στάση εργασίας θα είναι από τις 11 π.μ. έως τις 4 μ.μ., αύριο Τετάρτη από την έναρξη της βάρδιας έως τις 9 π.μ. και από τις 9 μ.μ. έως τη λήξη της βάρδιας και την Πέμπτη από την έναρξη της βάρδιας έως τις 9 π.μ. και από τις 9 μ.μ. έως τη λήξη της βάρδιας.

Να σημειώσουμε τέλος ότι η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ) έχει προκηρύξει 48ωρη απεργία σήμερα και αύριο (16 και 17 Μαΐου).

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL