Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
16.4°C20.1°C
4 BF 51%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
17.4°C21.5°C
3 BF 40%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.2°C20.5°C
3 BF 55%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.4°C21.0°C
5 BF 45%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
17.9°C18.9°C
2 BF 45%
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΧΘΕΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ / "Ίση αμοιβή για ίση εργασία"
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΧΘΕΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ / "Ίση αμοιβή για ίση εργασία"

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν χθες έξω από το κεντρικό κατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στην Αιόλου ενοικιαζόμενοι εργαζόμενοι της τράπεζας. Η κινητοποίηση έγινε στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας που είχε κηρύξει ο ΣΥΕΤΕ (Σύλλογος Υπαλλήλων Εθνικής Τράπεζας) και σε αυτή πρωτοστάτησαν οι ενοικιαζόμενοι εργαζόμενοι, οι οποίοι αντιμετωπίζουν και τα περισσότερα προβλήματα.

Οι εργαζόμενοι κρέμασαν πανό, μοίρασαν ενημερωτικά φυλλάδια στον κόσμο για το καθεστώς που επικρατεί και παρέμειναν για αρκετή ώρα στο σημείο. Όπως διαμηνύουν, θα συνεχίσουν μέχρι να δικαιωθούν τα αιτήματά τους, ώστε να πάψουν να αντιμετωπίζονται ως υπάλληλοι β' κατηγορίας.

Ο σύλλογος των ενοικιαζόμενων εργαζόμενων τραπεζικού τομέα θέτει ως βασικά του αιτήματα: α. Την έναρξη διαβούλευσης της διοίκησης της Εθνικής Τράπεζας με το σωματείο, β. την ένταξη του ενοικιαζόμενου προσωπικού, που καλύπτει πάγιες και διαρκείς ανάγκες, στο τακτικό προσωπικό, γ. την εφαρμογή της αρχής «ίση αμοιβή για ίση εργασία», ώστε να μην υπάρχουν εργαζόμενοι δύο ταχυτήτων, δ. τη μετατροπή των συμβάσεων όλων των συναδέλφων σε πλήρους απασχόλησης (8ωρο), αφού οι συνάδελφοι είναι μερικής απασχόλησης (7ωροι), ενώ την ίδια στιγμή τους ζητούνται υπερωρίες και στο δίκτυο των καταστημάτων υπάρχουν μεγάλες ανάγκες, ε. ανθρώπινες συνθήκες εργασίας στο τηλεφωνικό κέντρο της Εθνικής Τράπεζας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL