Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
16.2°C20.7°C
2 BF 53%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
17 °C
15.2°C17.7°C
1 BF 74%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
14.8°C16.6°C
3 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
16.0°C18.0°C
2 BF 59%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
15.9°C15.9°C
0 BF 55%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ / Θεσσαλονίκη: Εργασιακή γαλέρα σε αλυσίδα καταστημάτων
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ / Θεσσαλονίκη: Εργασιακή γαλέρα σε αλυσίδα καταστημάτων

Τα τελευταία χρόνια στις μεγάλες αλυσίδες πώλησης ηλεκτρονικών και ηλεκτρικών συσκευών οι πωλητές συχνά γίνονται έως και «φορτικοί» στους πελάτες για να τους πείσουν να κάνουν επέκταση της εγγύησης για το προϊόν που αγοράζουν. Ουδείς όμως από τους πελάτες θα μπορούσε να σκεφθεί τι κρύβεται πίσω από αυτήν την επιμονή των πωλητών και ότι από την απάντησή του μπορεί να εξαρτάται η θέση εργασίας του...

Σύμφωνα με καταγγελία δύο απολύσεις έγιναν το τελευταίο διάστημα σε κεντρικό κατάστημα μεγάλης "πορτοκαλί" αλυσίδας, μετά από «αξιολόγηση», διότι δεν έπιασαν τους προσωπικούς «στόχους» που τους χρέωσαν ή κρίθηκαν ως «αργοί»...

Ο εργαζόμενος στο συγκεκριμένο κατάστημα περιγράφει τις συνθήκες δουλειάς που θυμίζουν εργασιακό μεσαίωνα και μάλιστα σε μια αλυσίδα που έχει τεράστιο μερίδιο στην ελληνική αγορά και κέρδη. “Κάθε πρωί μετά το άνοιγμα του καταστήματος λαμβάνουμε e-mail με τον ημερήσιο στόχο, ο οποίος ποτέ δεν πέφτει κάτω από 40.000 ευρώ! Όταν αυτός ο στόχος δεν επιτυγχάνεται, μπορεί να καταλάβει ο καθένας πως αυτό γυρνάει μπούμερανγκ για τους εργαζόμενους με τη λογική ότι δεν έκαναν σωστά τη δουλειά τους ή αλλιώς, αυτολεξεί, δεν φρόντισαν ‘να επικοινωνήσουν τις προσφορές μας στους πελάτες’.

Σε μία περίοδο νεκρή για την αγορά ο παραπάνω στόχος είναι τουλάχιστον ανέφικτος. Παρόλα αυτά το κατάστημα δεν κλείνει ποτέ κάτω από 35.000 ευρώ, χωρίς να περιλαμβάνονται σε αυτό το ποσό οι ηλεκτρονικές παραγγελίες εντός καταστήματος και οι αντικαταβολές. Το ποσό ξεπερνάει έτσι τα 50.000 ευρώ σε καθημερινή βάση” αναφέρει.

Και συνεχίζει υποστηρίζοντας ότι “μέσα στον Μάρτιο έγιναν δύο πράγματα: οι εργαζόμενοι περάσαμε αξιολόγηση και έγινε αλλαγή διεύθυνσης του καταστήματος. Το πρώτο, προς αποφυγήν παρεξηγήσεων, δεν γίνεται στο πλαίσιο προόδου και προσωπικής ανέλιξης, όπως ισχυρίζονται, αλλά ήταν μία καλή αφορμή για κράξιμο και απολύσεις μετέπειτα, ενώ το δεύτερο έφερε εντατικότερους ρυθμούς δουλειάς, τρομοκρατία και πάλι απολύσεις!”.

Όπως καταγγέλλει, την περασμένη εβδομάδα απολύθηκαν δύο άτομα που “πέρασαν αξιολόγηση, στην οποία αναφέρθηκε η χαμηλή απόδοσή τους” και “χωρίς καμία προειδοποίηση μία εβδομάδα μετά απολύθηκαν!”

Δεν έπιασες τους στόχους; Απολύεσαι!

Ο εργαζόμενος σημειώνει ότι η πρώτη απόλυση έγινε σε ταμία “με τη δικαιολογία ότι ήταν αργή στη δουλειά της” και “αυτό ‘τυχαία’ συμπίπτει με το ότι η συνάδελφος μόλις μία μέρα μετά έκλεινε ένα χρόνο στην εταιρεία και στο εξής θα εδικαιούτο αποζημίωση!”.

Μάλιστα αφήνει να εννοηθεί ότι αυτή είναι μια πάγια τακτική της εταιρείας, δηλαδή να απολύει πριν οι εργαζόμενοι κλείσουν χρόνο, έτσι που να γλιτώνει τα χρήματα της αποζημίωσης, αλλά και να εντείνει το αίσθημα της ανασφάλειας των εργαζόμενων με τη συνεχή “ανακύκλωση” του προσωπικού.

Η δεύτερη απόλυση αφορά εργαζόμενο στο τμήμα των υπολογιστών, “που δεν κατάφερε από τα Χριστούγεννα και μετά να πιάσει τον προσωπικό τζίρο και τα λεγόμενα safety - επεκτάσεις εγγυήσεων. Σε καθημερινή βάση υπάρχει ένα πλαφόν πωλήσεων που πρέπει να πιάσει ο εκάστοτε πωλητής”.

“Το σημαντικότερο όμως με τη συγκεκριμένη απόλυση είναι ότι ο συνάδελφος το καλοκαίρι έκλεινε τρία χρόνια στην εταιρεία, το οποίο θα μεταφραζόταν σε 10% αύξηση” προσθέτει.

Σε ό,τι αφορά το εργασιακό καθεστώς, σημειώνει ότι αυτό που ισχύει στη συγκεκριμένη αλυσίδα καταστημάτων είναι “μισθοί πείνας, ελαστικά ωράρια, υπερωρίες, κυριακάτικη εργασία, Black Friday κ.ά.” και πως πρόκειται για μια από τις επιχειρήσεις “με τους πιο απάνθρωπους ρυθμούς εργασίας τη στιγμή που μέσα σε μια δεκαετία έχει βγάλει τεράστια κέρδη με 51 καταστήματα πανελλαδικά”.

Αλλοίωση της εξαρτημένης εργασίας

Σχολιάζοντας την παραπάνω καταγγελία ο γενικός γραμματέας του Συνδέσμου Επιθεωρητών Βορείου Ελλάδος Β. Τραϊανόπουλος, μιλώντας “Στο Κόκκινο”, υποστήριξε ότι η αλλοίωση του χαρακτήρα της εξαρτημένης εργασίας, όταν αυτή συνδέεται με επιχειρηματικούς στόχους της επιχείρησης, είναι ξεκάθαρη παραβίαση της εργατικής νομοθεσίας. Σύμφωνα με τον κ. Τραϊανόπουλο οι επιθεωρητές διαπιστώνουν αύξηση των παραβάσεων της νομοθεσίας σε επιχειρήσεις μεγάλης εμβέλειας, κυρίως στον χώρο του εμπορίου, όπου αλλοιώνονται ο χαρακτήρας και το περιεχόμενο της σχέσης εξαρτημένης εργασίας, όπως προβλέπεται από την ισχύουσα νομοθεσία.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL