Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
13.4°C18.7°C
3 BF 63%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
12.0°C16.9°C
1 BF 66%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
14.3°C16.6°C
2 BF 61%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.8°C18.0°C
2 BF 62%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
10 °C
9.9°C14.6°C
2 BF 76%
Η ΓΣΕΕ θυμήθηκε το "Ναι" στο δημοψήφισμα....
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Η ΓΣΕΕ θυμήθηκε το "Ναι" στο δημοψήφισμα....

Στη λογική του "ναι" σε όλα, συντασσόμενη ευθέως με το μέτωπο των πιο ακραίων αντιπολιτευτικών δυνάμεων συνεχίζει η ΓΣΕΕ και επιτίθεται στην κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό προκειμένου να κρύψει τις ευθύνες της για την απαξίωση του συνδικαλιστικού κινήματος και τη σιωπηρή αποδοχή της στη διάλυση των ΣΣΕ και των εργασιακών δικαιωμάτων.

Η Συνομοσπονδία επιτέθηκε στον Αλ.Τσίπρα κάνοντας λόγο για "επίθεση λάσπης" σχετικά με τα όσα ανέφερε ο πρωθυπουργός στη Ρώμη.

Ο πρωθυπουργός το περασμένο Σάββατο, αναφερόμενος στη διαπραγμάτευση και τη θέση της ελληνικής κυβέρνησης στα εργασιακά, υποστήριξε: "Δίνουμε μια μάχη -η ελληνική κυβέρνηση- για λογαριασμό των εργαζομένων της χώρας μας, χωρίς να έχουμε τη στήριξη σε αυτή τη μάχη των επίσημων συνδικαλιστικών οργάνων στη χώρα μας. Τα συνδικάτα στη χώρα μας δυστυχώς είναι στην οπισθοφυλακή και όχι στην πρώτη γραμμή όπως συμβαίνει σε άλλες χώρες της Ευρώπης. Θα σας θυμίσω μόνο ότι στο κρίσιμο δημοψήφισμα βρέθηκαν για να υπερασπιστούν την ανάγκη να πούμε 'ναι' σε μια κακή συμφωνία και όχι να υπερασπιστούμε και να διεκδικήσουμε μια καλύτερη. Δεν είναι, βεβαίως, όλες οι συνδικαλιστικές ενώσεις σε αυτή την κατεύθυνση».

Σε αυτή την αναφορά η ΓΣΕΕ απάντησε χθες: "O πρωθυπουργός, αφού ετοιμάζεται να τα παραδώσει όλα στους δανειστές, επιχειρεί τώρα να μεταθέσει τις ευθύνες για τις δικές του αποφάσεις στα συνδικάτα... Με μία επίθεση λάσπης άνευ προηγουμένου χαρακτήρισε από τη διάσκεψη της Ρώμης οπισθοφυλακή τα συνδικάτα της χώρας, ενώ αναπαράγει το συνειδητό ψέμα των συνεργατών του για συμπαράταξη των συνδικάτων στο στρατόπεδο του 'Ναι' την περίοδο του δημοψηφίσματος. Αυτή είναι η δήλωση από τον πρωθυπουργό της χώρας που μετέτρεψε εν μια νυχτί το 'Όχι' του ελληνικού λαού σε 'Ναι' για ένα επαχθέστερο Μνημόνιο λιτότητας...".

Για την "ταμπακιέρα", η ΓΣΕΕ κουβέντα... Άλλωστε, όπως όλοι γνωρίζουν, είχε απορρίψει το δημοψήφισμα (ζητώντας την απόσυρσή του και συντασσόμενη με το μέτωπο του "Ναι") ενώ όλους τους τελευταίους μήνες έχει πάθει... αφωνία σχετικά με τη διαπραγμάτευση και τα επίδικα των εργασιακών, όπως η απόκρουση των ακραίων αιτημάτων των δανειστών για αύξηση των ομαδικών απολύσεων και μη επαναφορά των ΣΣΕ.

Αν. Νεφελούδης: «Αίσχος η αναφορά της ΓΣΕΕ στον πρωθυπουργό»

Κληθείς να σχολιάσει την αντίδραση της ΓΣΕΕ ο Ανδ. Νεφελούδης αναφερόμενος στην πρώτη ανακοίνωση της ΓΣΕΕ (διαρροή "κύκλων") είπε: «Η ανακοίνωση που έβγαλε η ΓΣΕΕ σε βάρος του πρωθυπουργού, πέρα από τα πολιτικά στοιχεία της διαφωνίας, λέει πράγματα χοντρά, που δεν ξέρω εάν ο κ. Παναγόπουλος θα τολμούσε να τα πει στον κ. Σαμαρά ή στον κ. Βενιζέλο» (σ.σ.: ότι η δήλωση του κ. Τσίπρα θα ταίριαζε περισσότερο με δήλωση προέδρου δεκαπενταμελούς).

«Αυτό είναι αίσχος και απαράδεκτο σε επίπεδο πολιτικής ηθικής» τόνισε, σημειώνοντας ότι «σήμερα η κυβέρνηση αγωνίζεται για να επαναφέρει τις εργασιακές σχέσεις που υπήρχαν προηγουμένως και που με τη σιωπή της ΓΣΕΕ καταστράφηκαν, απορυθμίστηκαν πριν από μερικά χρόνια». Πρόσθεσε ακόμη ότι και ο ίδιος έχει μηνυθεί από τον πρόεδρο της ΓΣΕΕ «για τα ίδια ακριβώς πράγματα». «Είναι μία πολιτική κριτική που γίνεται προς την πλευρά της ΓΣΕΕ -δεν γίνεται μόνο από εμάς, από την κυβέρνηση, τον πρωθυπουργό, γίνεται από το σύνολο της κοινωνίας- για την απαξίωση που έχει επέλθει στη ΓΣΕΕ με ευθύνη της ηγεσίας της. Η πολιτική κριτική δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται με διώξεις ποινικού χαρακτήρα, δεν μπορεί να ποινικοποιήσουμε την πολιτική κριτική, είναι κατά την εκτίμησή μου μία απολύτως ολοκληρωτική άποψη αυτή, και δεύτερον δεν μπορεί να γίνεται σε πλαίσιο που να ξεπερνά την πολιτική ηθική» ανέφερε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL