Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
17.1°C20.7°C
2 BF 52%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
18 °C
16.5°C18.5°C
2 BF 68%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
14.8°C16.6°C
3 BF 70%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
15.4°C18.0°C
4 BF 52%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.9°C19.9°C
3 BF 40%
«Ομόφωνη απόφαση για τη νέα εθνική γενική συλλογική σύμβαση 2017»
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

«Ομόφωνη απόφαση για τη νέα εθνική γενική συλλογική σύμβαση 2017»

Συνάντηση της ΓΣΕΕ με τις εργοδοτικές οργανώσεις, στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης για την κατάρτιση της νέας Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, για το έτος 2017, πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι.

Οι κοινωνικοί εταίροι, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της ΓΣΕΕ, «παρά το αποτρεπτικό – απορρυθμιστικό πλαίσιο, μέσα στο οποίο διεξάγονται (γι’ άλλη μια χρονιά) οι συλλογικές διαπραγματεύσεις, ομόθυμα και ομόφωνα κατέληξαν στην αναγκαιότητα υπογραφής νέας Ε.Γ.Σ.Σ.Ε, με τους ίδιους όρους, όπως και οι προηγούμενες. Αυτό αφενός μεν για να διασφαλιστεί το σύνολο των δικαιωμάτων που απορρέουν από αυτή και αφετέρου να εξακολουθεί να υφίσταται το ελάχιστο πλαίσιο δικαίου για τους χαμηλόμισθους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα».

«Για τη ΓΣΕΕ, οι ευθύνες και της παρούσας κυβέρνησης είναι δεδομένες, αφού η επαναφορά του συλλογικού εργατικού δικαίου, εξακολουθεί να παραμένει μια ακόμα προεκλογική εξαγγελία» προστίθεται στη σχετική ανακοίνωση.

«Αυτό που σήμερα συμφωνήθηκε, είναι ότι σε κάθε περίπτωση, εντός των νόμιμων προθεσμιών, θα παραταθεί η ισχύς της υπάρχουσας σύμβασης, ώστε να υπάρχει μία, όση μπορεί να υπάρχει, ασφάλεια δικαίου για τους χαμηλόμισθους εργαζόμενους. Βεβαίως, θα υπάρχει πάλι η πρόνοια, ώστε, αν βελτιωθεί το νομοθετικό περιβάλλον αμέσως να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις και για τον κατώτατο μισθό» σημείωσε σε δήλωσή του ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γ. Παναγόπουλος.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL