Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
22 °C
20.7°C23.6°C
3 BF 55%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
16 °C
14.1°C17.3°C
4 BF 71%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
14 °C
13.8°C16.0°C
6 BF 88%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
19.9°C21.8°C
4 BF 61%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
16.2°C19.1°C
0 BF 59%
Εφη Αχτσιόγλου / Εφη Αχτσιόγλου: Στόχος η δημιουργία θέσεων εργασίας για νέους επιστήμονες
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Εφη Αχτσιόγλου / Εφη Αχτσιόγλου: Στόχος η δημιουργία θέσεων εργασίας για νέους επιστήμονες

Σχέδιο για ένταξη στην αγορά εργασίας νέων επιστημόνων με υψηλά προσόντα, ώστε να ανασχεθεί η τάση φυγής τους στο εξωτερικό (brain drain), μελετά το υπουργείο Εργασίας.

«Η ουσιαστική εξάλειψη της ανεργίας εξαρτάται από την υλοποίηση του σχεδίου παραγωγικής ανασυγκρότησης και σ' αυτή την κατεύθυνση σχεδιάζουμε τα επόμενα βήματά μας στοχεύοντας κυρίως στη δημιουργία θέσεων εργασίας για νέους με υψηλά προσόντα, ώστε να ανασχεθεί η τάση φυγής τους στο εξωτερικό (brain drain), τόνισε σε συνέντευξή της στη "Ναυτεμπορική" η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου.

Αναφερόμενη στην ενίσχυση των υπηρεσιών του κοινωνικού κράτους σημείωσε ότι "στο πλαίσιο αυτό ήδη υλοποιείται πρόγραμμα 4.000 θέσεων εργασίας για τη στελέχωση του συνόλου των νοσοκομείων της χώρας».

Η υπουργός Εργασίας υπενθυμίζει τις παρεμβάσεις της διετίας 2015-16 για την ανεργία, που ήταν ο εξορθολογισμός των πόρων υπέρ των ανέργων, η μετατροπή των κοινωφελών προγραμμάτων από πεντάμηνα σε οκτάμηνα, με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, η δημιουργία θέσεων εργασίας για 200.000 ανέργους, και προαναγγέλλει ότι για το 2017 έχουν σχεδιαστεί προγράμματα για 78.000 περίπου ανέργους, συνολικού προϋπολογισμού 476 εκατομμυρίων ευρώ.

Επίσης η υπουργός αναφέρθηκε στην αδήλωτη εργασία υπογραμμίζοντας ότι "η μη τήρηση της εργατικής νομοθεσίας δεν μπορεί να είναι συμβατή με οποιαδήποτε μορφή δημόσιας χρηματοδότησης. Στις περιπτώσεις που σε μια επιχείρηση βεβαιώνονται σοβαρές παραβάσεις, όπως η αδήλωτη εργασία, θα υπάρχει ποινή αποκλεισμού από δημόσιους διαγωνισμούς για ένα ορισμένο χρονικό διάστημα".

Για το ίδιο θέμα προσθέτει πως «ένα από τα εργαλεία για την καταπολέμηση της αδήλωτης εργασίας θα μπορούσε να είναι και η πρόβλεψη μειωμένου προστίμου για όσους εργοδότες παρανομούν, εφόσον συνοδεύεται από πρόσληψη του αδήλωτου εργαζόμενου».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL