Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
13.1°C18.0°C
0 BF 55%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
14.6°C17.3°C
2 BF 63%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
13.0°C14.4°C
1 BF 77%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
14 °C
13.8°C16.1°C
2 BF 54%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
10 °C
9.9°C13.4°C
1 BF 81%
Σύλληψη εργοδότη για εκβιασμό και χειροδικία
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Σύλληψη εργοδότη για εκβιασμό και χειροδικία

Συνελήφθη εκπρόσωπος ιδιωτικής επιχείρησης για χειροδικία κατά συνδικαλίστριας ύστερα από παρέμβαση του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας. Συγκεκριμένα σε ιδιωτική επιχείρηση του Ηρακλείου Κρήτης η εργοδοσία δεν κατέβαλε, όπως κατήγγειλε η τοπική Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων, στους εργαζομένους της το Δώρο Πάσχα και Χριστουγέννων 2016 και το επίδομα αδείας 2016. Επίσης ο εργοδότης είχε αποσπάσει υπογραφές εργαζομένων σε εκκαθαριστικά σημειώματα μισθοδοσίας έπειτα από απειλή απόλυσης. Έπειτα από αυτή την εξέλιξη το τοπικό Τμήμα Επιθεώρησης Εργασιακών Σχέσεων Ηρακλείου προέβη σε τριμερή συνάντηση την Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2017.

Από την έναρξη της διαδικασίας ο εκπρόσωπος της εργοδότριας εταιρείας επεδείκνυε επιθετική συμπεριφορά και, όταν η διαδικασία έφτασε στο τέλος της, χειροδίκησε αναίτια και με βάναυσο τρόπο εναντίον της συνδικαλίστριας εκπρόσωπου της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου.

Μετά από παρέμβαση των υπαλλήλων του ΣΕΠΕ το περιστατικό έληξε με τη σύλληψη του εκπροσώπου της εργοδοσίας. "Σε μια περίοδο που η ανάσχεση της απορρύθμισης των εργασιακών σχέσεων αποτελεί πρώτη προτεραιότητα του υπουργείου Εργασίας, το ΣΕΠΕ παρεμβαίνει ενεργητικά αξιοποιώντας όλα τα μέσα που διαθέτει, για να τεθεί φρένο σε ακραία φαινόμενα εργοδοτικής αυθαιρεσίας" τονίζεται σε ανακοίνωση του ΣΕΠΕ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL