Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
15 °C
13.2°C16.9°C
5 BF 72%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
14.7°C18.3°C
3 BF 51%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
16.0°C17.1°C
2 BF 66%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
18.2°C19.8°C
6 BF 54%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
15.9°C16.9°C
2 BF 55%
Τι πρέπει να κάνουν οι εργαζόμενοι, εάν δεν τους καταβληθεί σήμερα το Δώρο Χριστουγέννων
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Τι πρέπει να κάνουν οι εργαζόμενοι, εάν δεν τους καταβληθεί σήμερα το Δώρο Χριστουγέννων

Οδηγίες για το τι πρέπει να κάνει ο εργαζόμενος, αν δεν του καταβληθεί το Δώρο Χριστουγέννων, παρέχει η ΓΣΕΕ, μέσω του Κέντρου Πληροφόρησης Εργαζομένων & Ανέργων της Συνομοσπονδίας.

Υπενθυμίζεται ότι η καταβολή του Δώρου Χριστουγέννων πρέπει να γίνει έως τις 21/12, ενώ η ημερομηνία 31/12 αποτελεί δήλη ημέρα και είναι το απώτερο χρονικό σημείο καταβολής του.

Σύμφωνα με τη Συνομοσπονδία, "σε περίπτωση που το Δώρο Χριστουγέννων δεν καταβληθεί έγκαιρα, οι εργαζόμενοι μπορούν να προσφύγουν στην οικεία Επιθεώρηση Εργασίας, προκειμένου να συνταχθεί μηνυτήρια αναφορά. Η μηνυτήρια αναφορά διαβιβάζεται στον εισαγγελέα για την άσκηση ατομικής δίωξης σε βάρος του εργοδότη, ενώ, παράλληλα, διαβιβάζεται και στο οικείο αστυνομικό τμήμα για την κίνηση της αυτόφωρης διαδικασίας. Βέβαια, οι εργαζόμενοι μπορούν να υποβάλουν και ατομικά έκκληση στην αρμόδια εισαγγελία, (χωρίς παράβολο, αν έχει δημοσιευθεί σε ΦΕΚ ο πρόσφατος νόμος περί τροποποίησης του Πτωχευτικού Κώδικα, κλπ). Για την υποβολή της μηνυτήριας αναφοράς στην Επιθεώρηση Εργασίας, οι εργαζόμενοι δεν πληρώνουν παράβολο"

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL