Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
16.4°C19.8°C
1 BF 82%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
14 °C
13.5°C15.5°C
1 BF 90%
ΠΑΤΡΑ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
17.0°C18.7°C
4 BF 85%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
25 °C
24.8°C24.8°C
6 BF 47%
ΛΑΡΙΣΑ
Ομίχλη
12 °C
11.9°C13.4°C
0 BF 100%
Συνέδριο ΑΔΕΔΥ: Νοθεία από ΔΑΚΕ, άνοδος της Αριστεράς...
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Συνέδριο ΑΔΕΔΥ: Νοθεία από ΔΑΚΕ, άνοδος της Αριστεράς...

Η "λαθροχειρία" της Νέας Δημοκρατίας (και της ΔΑΚΕ) έβαλαν τη σφραγίδα τους στο 36ο Συνέδριο της ΑΔΕΔΥ, που ολοκληρώθηκε με την εκλογή νέου Γενικού Συμβουλίου την περασμένη Παρασκευή και είχε ως κύριο χαρακτηριστικό την αλλαγή των συσχετισμών μετά την καθίζηση του ΠΑΣΟΚ, την οριακή υποχώρηση της ΔΑΚΕ που πήρε ωστόσο πρωτιά για πρώτη φορά, αλλά και τη συνολική άνοδο των αριστερών συνδικαλιστικών σχημάτων.

Σε αυτό συνετέλεσε η εξαιρετική παρουσία της Ενωτικής Αγωνιστικής Κίνησης, όπου συνυπάρχουν ανένταχτοι αριστεροί και συνδικαλιστές του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι χαρακτηριστικό ότι η παράταξη διαμορφώθηκε λίγες ημέρες πριν από το συνέδριο, μετά την οριστική αποχώρηση του ΜΕΤΑ (ΛΑΕ) και κατάφερε να φτάσει τα επίπεδα της ενιαίας παράταξης σε έδρες (13 έναντι 14 που είχε πριν από μια τριετία συνολικά το ΜΕΤΑ). Άνοδο ακόμα σημείωσαν το ΠΑΜΕ και οι Παρεμβάσεις, με "χαμένους" της ψηφοφορίας το ΜΕΤΑ και την παράταξη Μπαλασόπουλου.

Η νοθεία της Ν.Δ...

Όπως αναφέραμε, τις εργασίες του συνεδρίου σκίασε το σκάνδαλο νοθείας που οδήγησε στην παραίτηση του γραμματέα Οργανωτικού και μέλους του συνεδρίου της ΑΔΕΔΥ. Συγκεκριμένα, ο σύνεδρος από την Ομοσπονδία των Εφοριακών, γραμματέας οργανωτικού της Ν.Δ. και στενός συνεργάτης του Κυριάκου Μητσοτάκη Βασίλειος - Πέτρος Σπανάκης ήταν εκλεγμένος σύνεδρος, αλλά απουσίαζε από τον χώρο του συνεδρίου. Ένα άλλο στέλεχος του κόμματος, ο Απόστολος Παπαντώνης, ο οποίος είναι μέλος της Ομοσπονδίας των Τελωνειακών και μέλος της ΔΑΚΕ, επιχείρησε χρησιμοποιώντας τα στοιχεία του Σπανάκη, και συγκεκριμένα το διαβατήριο και την κάρτα συνέδρου του, να ψηφίσει αντ’ αυτού. Ο δικαστικός αντιπρόσωπος αντελήφθη εγκαίρως τη λαθροχειρία και ζήτησε τη σύλληψη του Απόστολου Παπαντώνη... Αργότερα οι παραιτήσεις αμφοτέρων ζητήθηκαν από την ηγεσία της Ν.Δ.

ΣΥΡΙΖΑ: Αυτή είναι η συμφωνία αλήθειας του κ. Μητσοτάκη

“Η λαθροχειρία που επιχείρησε η ΔΑΚΕ στο συνέδριο της ΑΔΕΔΥ αποτελεί τη χειρότερη μορφή παλαιοκομματισμού, ενώ παραπέμπει ευθέως σε πρακτικές από τις πιο σκοτεινές σελίδες της Ιστορίας του συνδικαλιστικού κινήματος. Συγκεκριμένα, ο στενότατος συνεργάτης του Κυριάκου Μητσοτάκη και γραμματέας οργανωτικού της Ν.Δ. Βασίλης Σπανάκης έστειλε ‘αντικαταστάτη’ στην ψηφοφορία για το συνέδριο της ΑΔΕΔΥ, στο οποίο ο ίδιος, επίσης μέλος της ΔΑΚΕ, ήταν σύνεδρος από την Ομοσπονδία των Εφοριακών.

Για... κακή του τύχη, όμως, ο ‘αντικαταστάτης’, ο οποίος επιχείρησε να διπλοψηφίσει με το διαβατήριο του κ. Σπανάκη, έγινε αντιληπτός, με αποτέλεσμα να αποτραπεί η απόπειρα πλαστοπροσωπίας και νοθείας των εκλογών και ο εν λόγω να συλληφθεί επ’ αυτοφόρω.

Ρωτάμε ευθέως τον πρόεδρο της Ν.Δ. Κυριάκο Μητσοτάκη αν στη ‘Συμφωνία Αλήθειας’ που υπόσχεται περιλαμβάνονται, εκτός από τις απολύσεις και τη διάλυση του κράτους πρόνοιας, η καλπονοθεία και η πλαστοπροσωπία. Κατά τα άλλα, για όλα ‘φταίει ο συνδικαλισμός της Αριστεράς’...”.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL